Viljandis tõuseb bussipileti hind

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuu aja pärast hakkab Viljandi linnaliinidel bussist ostetud pilet maksma 80 senti, eelmüügist soetatud pileti ja kuupileti hind jääb samaks.

Praegu maksab pilet bussijuhilt ostes 64 senti. Eelmüügist ostetava pileti hind on 50 senti ja see lähiajal ei kerki.

Hinnatõusu otsuse teinud maavalitsuse teatel on Viljandis ja maakonnas bussisõitjate arv ja piletitulu muudkui vähenenud, liinide käigushoidmiseks tehtavad kulutused aga tõusnud.

«Maavalitsus on sunnitud otsima lisaraha ja võimalusi, et bussiliine olemasolevas mahus käigus hoida,» teatas maavalitsuse pressiesindaja. «Ühe abinõuna tuleb arvestada ka pileti hinna tõusuga.»

Ühistranspordi järelevalve spetsialisti Maie Mummi sõnul on maavalitsus seisukohal, et hinnatõusu korral peaks see kõige vähem mõjutama regulaarselt ühistransporti kasutavat inimest ehk igapäevast sõitjat.

Maavalitsuse teatel on kõigil endiselt võimalik osta eelmüügist linnaliini sõidupilet 50 sendi või kuupilet 14 euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles