Tääksi kooli lisandus kaks uut õppurit

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavaliselt jagub 1. septembri aktusel lõpuklassi õpilaste käekõrvale paar esimese klassi juntsut, siis Tääksis sammusid Robin Hirv ja Laura-Liis Säde kohale nelja vanema klassi saatja toel.
Kui tavaliselt jagub 1. septembri aktusel lõpuklassi õpilaste käekõrvale paar esimese klassi juntsut, siis Tääksis sammusid Robin Hirv ja Laura-Liis Säde kohale nelja vanema klassi saatja toel. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Väike Tääksi kool tervitas eile hommikul pidulikult oma uusi kõige nooremaid õpilasi, keda tänavu on paraku vaid kaks.

Viljandimaal läks sel aastal kaks õpilast esimesse klassi peale Tääksi kooli veel Kärstnas, kus samuti alustasid kooliteed üks poiss ja üks tüdruk.

«Eks meie kool ole iga aastaga väiksemaks jäänud. Nii vähe esimesse klassi astujaid pole meil varem olnud, kuid me ei jää kurvastama ja lähme ikka rõõmsalt edasi,» oli Tääksi kooli direktor Jaan Hansen optimistlik.

Hanseni andmetel õpib Tääksi koolis 62 last.

Robin Hirve ja Laura-Liis Säde esimene õpetaja on Sirje Raudmets. 27 aastat õpetajatööd teinud Raudmets tunnistas, et algav õppeaasta toob temagi ellu uuendusi. Nimelt tuleb tal asuda õpetama liitklassi, milles koguvad tarkust esimese ja teise klassi lapsed — kokku kümme poissi ja tüdrukut.

Õppima enne kooli algust

«See on paras pähkel küll, aga kindlasti mitte ületamatu. Mulle tegelikult meeldib õpetada suuremaid klasse, kus paarikümne õpilase hulgas on nii usinaid kui krutskitegijaid,» ütles Raudmets naerusui.

Raudmets rääkis, et uutest koolijütsidest üks on talle juba päris tuttavaks saanud, sest Robin, kelle vanemad vennad on koolilapsed, on tegelikult pool aastat nii-öelda koolis käinud.

«Pärast jõule hakkas ta tundides käima ja kaasa tegema, sest talle nii meeldis siin. No kuidas ma saadan ta minema, kui ta tuleb hommikul kohale, ranits seljas!» jutustas õpetaja.

Terekäsi kõigile

Tääksi koolis on Jaan Hanseni sõnul tavaks pidada 1. septembril kõigepealt klassijuhatajatund ja seejärel aktus, kus kogu koolipere kokku saab.

Aktusel kinkis Hansen Robinile ja Laura-Liisile kaks väga tähtsat elu esimest asja. «Aabitsat võib pidada üheks tähtsamaks esimeseks raamatuks. Ja õpilaspilet on koolilapse olulisim dokument, mida tuleb ilusti hoida,» manitses direktor.

Päev oli pidulik ja tähtis ka Tääksi kooli viiele õpetajale, kellel täitus ümmargune tööaastajuubel. Helve Käär tähistab 55 aasta tööjuubelit, Anu ja Margus Mikkor on pedagoogiametit pidanud 30 aastat. 15 aastat on lapsi õpetanud Tiiu Ehrenpreis ja kümnendi jagu Mare Luht.

Rõõmuga tervitasid Tääksi lapsed ka kaht uut õpetajat: inglise keele tunde hakkab andma Anneli Piir ja kunstiõpetust Külli Hiiemäe-Metsar.

Aktuse lõpul kogunesid õpilased, õpetajad ja lapsevanemad ühiseks ringmänguks. Huvijuht Tiina Sünter õpetas, et võimalikult paljudele koolikaaslastele ja õpetajatele tuleb kordamööda paremat ja vasakut kätt tervituseks ulatada ja soovida head kooliaasta algust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles