Mineviku saar oleviku meres

, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loit Kivistik
Loit Kivistik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnapea Loit Kivistiku eilne tervitus uue kooliaasta puhul

AUSTATUD KOOLIPERE, õppurid, õpetajad ja lapsevanemad! 1. septembrit võib julgesti nimetada meie inimeste suurpäevaks — oleme ise kooliteed käinud, kes siin koduses Viljandis, kes mujal Eestis või hoopis kaugemal. Oleme oma lapsi ja lapselapsi kooli saatnud ja koolist koju oodanud. Kuigi koolitee kestab aastaid, on see põnev teekond, kus iga päev on võimalus teada saada ja avastada midagi uut ja senitundmatut.

Kui kujundlikult võrrelda, on kool nagu mineviku saar oleviku meres. Koolis saavad kokku ja olevikuga seostatud kogu inimkonna ajaloo jooksul omandatud teadmised ja kogemused, maailmaavastused ja neid tõestavad katsed. /.../

Head esimest koolipäeva, Viljandis alustavad õpilased! Hoidke oma kooli, uskuge oma õpetajaid ning küsige nõu vanematelt, õdedelt ja vendadelt, et täna alguse saanud kooliaastates oleks palju rõõmu teile ja teie peredele. Teadke, et praegu kätteantud aabits on alles algus. Täna on aeg seada valmis vihikud ja pliiatsid, sest juba homme algab tõsine, kuid põnev töö.

Teadmisi ja tarkust ei ole kunagi ülearu. Seepärast soovin head uut kooliaastat teilegi, kellele täna algav õppeaasta on juba viies, kuues või kaheteistkümnes. Aga ka kõikidele õpetajatele ja haridustöötajatele, sest iga noori inimesi õpetades ja arendades veedetud kooliaasta annab ka õpetajale midagi juurde.

Tarkuse kogumine on tähtis töö, mis nõuab aega ja pühendumist. On hea meel, et meie linnas jagub lapsi ja noori, õppureid, kes meie koolimajad täidavad, siit edasi püüdlevad ja kord siia tagasi tulevad.

Naasevad kodulinna Viljandisse oma teadmiste, oskuste ja energiaga.

IGA OMAVALITSUS peab mõtlema, kuidas teha end nähtavamaks, suuremaks ja kaalukamaks. Miks see nii on, aitavad teile tulevikus selgitada omandatud teadmised. Hariduse väärtustamise ning noorte tegevusse ja haridusse panustamise kõrval ootame ka noortelt endilt motivatsiooni leidmist ja ühiskondlikku aktiivsust, edasipüüdlikkust ja järjekindlust.

Loodan, et lõppenud kuumast suvest kaasa võetud head ja ilusad emotsioonid annavad jõudu ja energiat uuele kooliaastale edukalt vastu astuda. Olge sihikindlad ja pingutage oma tuleviku nimel! Haridust ei tohiks materiaalsete väärtustega võrrelda, sest see on niivõrd suur varandus, et sellega võib saavutada kõik ülejäänu.

Head uut õppeaastat kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles