Tõuseb linnaliinibussist ostetud pileti hind

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

1. oktoobrist hakkab Viljandi linnaliinidel bussist ostetud pilet maksma senise 64 sendi asemel 80, eelmüügist soetatud pileti ja kuupileti hind jääb samaks.
 


Viljandi maavanema korraldusega tulevast kuust kehtima hakkavat hinnatõusu põhjendas maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialist Maie Mumm bussisõitjate arvu ja piletitulu langusega ajal, mil märkimisväärselt on tõusnud liinide käigushoidmiseks tehtavad kulud.

«Maavalitsus on sunnitud otsima lisaraha ja võimalusi, et bussiliine praeguses mahus käigus hoida. Ühe abinõuna tuleb arvestada ka pileti hinna tõusuga,» on kirjas Viljandi maavalitsuse pressiteates.

Ühistranspordi järelevalve spetsialisti Maie Mummi sõnul on maavalitsus seisukohal, et hinnatõusu korral peab see kõige vähem mõjutama regulaarselt ühistransporti kasutavat inimest ehk igapäevast sõitjat.

Endiselt on kõigil võimalik osta eelmüügist sõidupilet 0.50 euroga või kuupilet 14 euroga, sest need hinnad jäävad samaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles