Markus Paas pälvis maanteesarjas kuuenda koha

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Paas
Markus Paas Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval sõideti vihmasajus jalgratturite Filteri maanteesarja viimane, kuues etapp, Tabasalu rattaralli, mille 101kilomeetrises põhisõidus sai Viljandi rattaklubi liige Markus Paas kõrge 16. koha, Mihkel Ronimois lõpetas 22. ning Josten Vaidem 30.


Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnutsi pääsesid sõidu algul eest 25 ratturit, kelle seas olid ka Markus Paas ja Mihkel Ronimois. «Aktiivselt kulgenud sõidus oli seekord töömehe roll Mihklil, kes aitas sarja üldarvestuses kõrget kohta hoidvat Markust,» andis treener rattaklubi kodulehe vahendusel teada.

«Otsustavad sündmused leidsid aset 90. kilomeetril, kui eest said kaheksa ratturit, nende hulgas ka Mihkel. Kahjuks ei pidanud väsimust kurtnud viljandlane liidrite tempole vastu ja langes tagasi gruppi,» kirjeldas treener sündmuste kulgu rajal. «Viimastel kilomeetritel käis grupist üks laksimine teise otsa ning finišiks meile enam midagi kõrget ei tulnud.»

Kogu Filteri maanteekarikasarja väga stabiilselt sõitnud Markus Paas teenis kokkuvõttes siiski tubli kuuenda koha.

Viimase etapi lühikesel, 39 kilomeetri pikkusel sõidumaal eraldusid teistest 23 ratturit, kes ka lõpuni ette jäid ja finišisse koos tulid. Viljandi rattaklubi noortest õnnestus lõpuspurt kõige paremini Georg Peeter Paldral, kes sprintis end teisel kohale, 11. lõpetas Kristjan Johanson, 12. Karl Treimuth ja 18. Kärolin Varblane.

Filteri maanteekarikasarja kuulunud Tabasalu rattaralli võitja au kuulub Mart Ojaveele klubist CFC. Valitsev Eesti grupisõidu meister ületas 101 kilomeetri põhidistantsi finišijoone uhkes üksinduses, teise koha teeninud Sigvard Kukk (Spordipartner) kaotas talle 22 ja kolmas Timmo Jeret (Pärnu Kalev) 25 sekundiga. Neljas oli Jaan Kirsipuu, viies Oskar Nisu ja kuues Raido Kodanipork.

39kilomeetrisel distantsil oli kiireim Siim Kiskonen. Tabasalu rattarallile startis kokku 471 rattaspordisõpra.

Kuuest etapist koosnenud Filteri maanteekarikasarja üldvõidu pälvis Spordipartneri esinumber Sigvard Kukk, teise koha sai Vahur Valvas (JK Tamme) ja kolmanda Kevin Soon (SJK Viiking). Põhidistantsil sai punkti kirja 647 osalejat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles