Paariskahene langes medalikonkurentsist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (ees) ja Allar Raja üritasid neljapäeval maailmameistrivõistlustel poolfinaali pääseda.
Kaspar Taimsoo (ees) ja Allar Raja üritasid neljapäeval maailmameistrivõistlustel poolfinaali pääseda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sõudjad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja olid neljapäeval sõudmise maailmameistrivõistlustel oma poolfinaalsõidus neljandad ning jätkavad tiitlivõistlusi B-finaalis, kus selgitatakse kohad seitsmendast kaheteistkümnendani.
 


Sloveenias peetavatel tiitlivõistlustel neljapäeval kavas olnud paariskaheste poolfinaalis sai Eesti meeskond kirja aja 6.21,27, teda suutsid edestada Uus-Meremaa (aeg 6.16,68), Sloveenia (6.19,25) ning Prantsumaa (6.19,74) paatkond.

Eestlased olid oma sõidus kiiremad Norra ja Leedu sõudjatest.

Kaspar Taimsoo sõnul võivad nad rahule jääda küll sõiduga, ent mitte tulemusega. «Tegime väga tugeva sõidu ja võtsime oma praegusest vormi maksimaalse,» tõdes Viljandi sõudeklubi liige.

Kahest poolfinaalist oli eestlaste osavõtul peetud sõit kahtlemata tublisti kiirem. Aegu võrreldes oleks Taimsoo ja Raja tulemus neid teises poolfinaalis teisena A-finaali edasi viinud. «Ehk oleks seal potentsiaal edasi pääseda suurem olnud, aga sellised ajavõrdlused on puhas spekulatsioon,» lausus Taimsoo. «Eks igas sõidus pinguta liidrid täpselt nii palju, kui parasjagu tarvis on.»

Tänavuste maailmameistrivõistluste kaalukust suurendab asjaolu, et paadiklassi 11 paremat teenivad tuleva aasta olümpiamängude pileti, seega on eestlastel homses B-finaalis tarvis alistada vähemalt üks konkurent.

Kaspar Taimsoo tõdemust mööda on homme tarvis taas endast parim anda, ehkki kerge see kindlasti ei ole. «Konkurendid, kellel poolfinaalis edasipääsu lootust polnud, võtsid sõitu suhteliselt kergelt, näiteks tegi Norra viimase lõpu ikka väga lõdvalt, ent just distantsi lõpp on kõige hullem ja lõhub palju lihast,» arutles ta.

Meeste paariskaheste B-finaal on homme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles