Noortetuba ootab ka neidusid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet (vasakult), projektijuht Karita Tilk ning info- ja noorsootöötaja Kristjan Kaarjärv ootavad Männimäe noortetuppa aega veetma ja huvitegevuses kaasa lööma.
Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet (vasakult), projektijuht Karita Tilk ning info- ja noorsootöötaja Kristjan Kaarjärv ootavad Männimäe noortetuppa aega veetma ja huvitegevuses kaasa lööma. Foto: Elmo Riig

Segadused noortekeskuse tegevuse ja tuleviku ümber on jäänud minevikku ning alates sügisest pakub noortele vaba aja veetmise võimalust Männimäe noortetuba, kuhu oodatakse ka neidusid.

Kultuurimaja direktor Tiit Kalmet tõdes, et seni on noortekeskuses pakutavad alad olnud üsna mehised, kuid plaanis on üht-teist muuta. Kalmeti sõnul kutsuvad nad Heimtali põhikooli huvijuhi-karjäärikoordinaatori Anett Suitsu eestvedamisel ellu neidudele mõeldud huviringi. Läbirääkimised alles käivad, kuid septembri lõpuks peaksid plaanid selgemad olema.

«Oleme arutanud, et see võiks olla moeteemaline: osalejad saaksid ise midagi meisterdada ja kevadel näiteks moedemonstratsiooni teha,» täpsustas kultuurimaja projektijuht Karita Tilk.

Sellest sügisest ei ole Männimäel enam Viljandimaa noortekeskust, vaid nendessamades ruumides on avatud noortetuba, mis on Viljandi kultuurimaja alluvuses.

Tiit Kalmeti sõnul soovitakse pakkuda noortele meelelahutust ja võimalust pärast tunde kuskil vaba aega veeta.

«Siin saavad noored koos käia ja suhelda ning piljardit ja teisi mänge mängida. Kes tahab, saab rulatada või ekstreemspordihallis tõukerattaga sõita,» loetles Kalmet. «Samuti plaanime neile korraldada iga nädal pidusid, kus saaksid üles astuda noored diskorid ja bändid.»

Sealsamas avatakse uuesti ka bändiproovituba. «Oleme sisustanud toa, kus väikese tasu eest saab kasutada pille, võimendust ja pulti. Piletit on sellepärast vaja, et tehnika teadupärast ju kulub ja laguneb,» rääkis Kalmet.

Direktor täpsustas, et kahe tunni bändiruumi kasutamise eest tuleb välja käia 6.40 eurot. «Kamba peale ei tohiks see väga suur väljaminek olla,» lootis ta.

Tiit Kalmeti jutu järgi ei peaks noortetuba olema üksnes koht, kus hängida, vaid seal võiks olla ka sisulist tegevust. «Me tahame, et iga päev oleks tund-paar mingit juhendatud tegevust.»

Info- ja noorsootöötaja Kristjan Kaarjärv jätkab piljardiringi juhendamist. Ka selles võiksid neiud kaasa lüüa.

«Piljardiklubi tegutses ka eelmisel aastal ja tänavu jätkab. Õpime põhilisi maailmas tuntud piljardimänge,» tutvustas Kaarjärv.

Kristjan Kaarjärv veab ka noorteuudiste portaali noorteelu.planet.ee, mis on lugejate hulgas üsna menukaks saanud. Tema ütlemist mööda on tegemist veebipesaga, kus on uudised noortelt noortele.

Noorteportaalist on Kaarjärvel tulnud mõte panna käima noorte meediaklubi. «Proovime leida inimesi, kes tuleksid ja tutvustaksid, kuidas päris ajakirjandust tehakse,» rääkis ta.

Meediaklubis ei tehtaks Kaarjärve nägemuses pelgalt noorteportaali uudiseid, vaid õpitaks tundma meediat laiemalt. «Näiteks võiks jagada näpunäiteid, kuidas kodulehte teha, või õppida filmiklippe looma,» lisas ta.

Noortetoast pole eemale jäänud ka karjäärinõustamine, mida on plaanis korraldada kord nädalas. Siis tulevad sinna karjäärinõustajad, kes tutvustavad erialasid ja kellelt on võimalik küsida personaalset nõustamist.

Et kultuurimaja on remondis, käib noortetoas koos ka kultuurimaja fotoring. «Peame läbirääkimisi ühe noore fotograafiga, kellega plaanime panna tööle õpilaste fotoringi. Selle üks eesmärk on pakkuda fotograafiaõpet. Teine mõte on, et noored käiksid üritustel pildistamas ja saaksid oma fotosid avaldada,» avalikustas Kalmet.

Samuti on Karita Tilga sõnul kavas jätkata filmiõhtutega. Ringide kokkusaamisajad selguvad septembri jooksul. Lisateavet saab noortetoa ajutiselt kodulehelt noortetuba.noorteelu.ee ja Facebooki fännilehelt.

AVATUD

Männimäe noortetuba ootab huvilisi alates tänasest.

• Noortetuba on avatud teisipäevast reedeni kella 15—20.

• Laupäeviti on see lahti kella 13—19.

• Esmaspäeviti ja pühapäeviti suletud.

Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles