Zonta klubi andis taas välja stipendiumi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Raadik
Helen Raadik Foto: Erakogu

Viljandi Zonta klubi alustas oma uut tegevushooaega, kuulutades juba 11. korda välja tubli naisüliõpilase stipendiumi saaja. Sel aastal toetati 640 euroga Halliste vallast kolmelapselisest perest pärit Helen Raadikut, kes õpib kolmandat aastat Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonnas füsioteraapiat.

«Tänavusele stipendiumivõistlusele laekus kolm avaldust, mille seast ei olnud lihtne valikut teha, sest kõik kandideerinud olid tublid,» rääkis Viljandi Zonta klubi president Anne Malken. «Valiku tegemisel said otsustavaks keskmine hinne ja parimate hinnete osakaal, sest meie eesmärk on väärtustada just väga häid õpitulemusi. Kutsume neidusid, kes sel aastal stipendiumi ei pälvinud, proovima ka järgmistel kordadel, sest kandidaatide tase on aastati erinev.»

Stipendiumi, mis kogutakse heategevuskontserte ja -loteriisid korraldades, oodatakse kord aastas taotlema Viljandi maakonna naisüliõpilasi, kes pärinevad lasterikkast perest, on orvud või kasvanud lastekodus ja omandavad esmast kõrgharidust avaõiguslikus ülikoolis.

Zonta klubide põhieesmärk on kaasa aidata naiste seaduslike, poliitiliste, hariduslike, tervislike ja erialaste õiguste ning võimaluste parandamisele.

Lisaks stipendiumi väljaandmisele on Viljandi Zonta klubi korraldanud vanaprouade austamise õhtuid ja neidude kultuurilaagreid, toetanud Viljandi naiste varjupaika, välismaale õppima pürgijaid ja haigeid lapsi ning jõulude ajal jaganud koostöös linnavalitsuse sotsiaalametiga toidupakke puudust kannatavatele peredele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles