Riigihankele tuli väga erinevaid hinnapakkumisi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani linna vee- ja kanalisatsioonisüsteemide projekteerimiseks ning ehitamiseks laekus viis pakkumist, mille seast valitakse võitja nädala jooksul.

Riigihanget korraldava Suure-Jaani vallavalitsuse arendusnõuniku Aino Viinapuu ütlemist mööda esitasid üksikpakkumise osaühingud San-Erika Ehitus ja Wesico Project ning aktsiaseltsid Paide MEK ja Nordecon. Lisaks neile tegid ühispakkumise osaühingud Tekton ja Taskar.

Pakkumiste hinnakäärid kujunesid silmatorkavalt suureks. Kui odavaima maksumus on koos käibemaksuga 641 688 eurot, siis kalleima hind küünib 1,7 miljoni euroni.

Aino Viinapuu selgitust mööda tingis suure hinnavahemiku see, et aktsiaseltsi Nordecon küsitu ületas ülejäänud nelja vähemasti poole miljoni euro võrra. Üldiselt jäid summad aga oodatust väiksemaks.

«Minule oli keskmine hind üllatus,» tõdes Viinapuu. «Arvasin, et see tuleb suurem.»

Suure-Jaani linna kolmanda etapi vee- ja kanalisatsioonisüsteemide projekteerimis- ja ehitustööde käigus tuleb varasema info põhjal muu hulgas paigaldada ligi 2790 meetrit vee- ja 2745 meetrit kanalisatsioonitorustikku ning rekonstrueerida reoveepumpla. Tööde kavandatav alguskuupäev on 15. september ja lõppkuupäev järgmise aasta 1. oktoober.

Projekti rahastavad keskkonnainvesteeringute keskus ja Suure-Jaani vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles