Balletitund sobib ka täiskasvanule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balletiõpetaja Marit Neeringu (pildil) ja Katrin Hommiku kokku pandud treeningukava arendab nii koordinatsiooni ja rühti kui ka loovust.
Balletiõpetaja Marit Neeringu (pildil) ja Katrin Hommiku kokku pandud treeningukava arendab nii koordinatsiooni ja rühti kui ka loovust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio avab täiskasvanute treeningurühma, kuhu on oodatud kõik naised olenemata east ja tantsukogemustest.

«Oleme seda mõtet vaaginud vähemalt kolm aastat,» rääkis Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio juht Katrin Hommik. «Huvi on suur — meie käest on palju küsitud, millal täiskasvanute treeningurühmad Viljandisse jõuavad.

Näiteks Tallinnas, Tartus ja Paides tegutsevad need juba edukalt.»

Nüüd on ballettmeistrite Katrin Hommiku ja Marit Neeringu arvates aeg küps, et hakata kooliõpilaste rühmade kõrval juhendama ka täiskasvanute tantsutunde. Balletitreeningud on mõeldud täiesti tavalistele naistele, olenemata east, kehakaalust, treenitusest ja painduvusest.

Juhendajad on kokku pannud treeningukava, mis arendab koordinatsiooni, rühti, loovust ja julgust ning mõjub hästi liigestele. Mõistagi kuulub kõige selle juurde kalorite põletamine.

«Balletitreening on inimesele, kes soovib tantsida ning saada ka füüsilist koormust,» jutustas Katrin Hommik. «See on väga mitmepalgeline ja -kihiline, miks muidu Hollywoodi staarid neid tunde võtavad.»

Juhendaja sõnul saigi see treenimisvorm alguse Ameerikast, kus 1920.—1930. aastatel hakkasid tegutsema daamide balletirühmad.

«Ei ole sugugi nii, et ainult väike laps võib balletti õppida ja hilisemas eas on see välistatud,» nentis ta.

«Mina olen näiteks käinud Saksamaal täiskasvanute balletitunnis, kus ühes rühmas treenisid nii 20aastane neiu kui 70aastane proua. Nad mõlemad olid alustanud täiskasvanuna, vanem daam 62aastaselt, ja jõudnud sellisele tasemele, et mul oli raske nendega sammu pidada.»

Balletitreeningud leiavad aset kaks korda nädalas Viljandis Jakobsoni gümnaasiumi peeglisaalis. Esimene tund on 7. septembril kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles