Ratturid jagavad Karksi valla teedel medaleid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. ja 4. septembril peetakse Viljandimaal Karksi vallas Eesti noorte ja seenioride maanteesõidu meistrivõistlusi, mis on ühtlasi Eesti sportklassi rattasportlaste esivõistlused. Paremad selguvad tempo- ja grupisõidus.

Laupäeval on kavas temposõidud. Kell 14 alustavad 10kilomeetrise sõiduga 14aastased poisid ja tüdrukud ning 16aastased neiud.

Kell 15.30 selgitavad 15kilomeetrisel distantsil parimad 16aastased poisid ning esimese võistluspäeva lõpetavad kell 16.30 seeniorid ja sportklass, kelle võistlusmaa pikkus on 19 kilomeetrit. Temposõidu päeval on võistluskeskus Ainja motokrossirajal.

Pühapäeval selguvad paremad grupisõitudes. Esimesena on Karksi ürgoru autoparkla juures asuval stardijoonel seenioride klasside 1—3 ja sportklassi sõitjad. Nemad stardivad 85kilomeetrisele distantsile kell 10.

Kell 12.30 alustavad 30kilomeetrist sõitu 14- ja 16aastased tüdrukud, kell 14 on stardijoonel 14aastased poisid, kellel tuleb läbida 43 kilomeetrit, ning viimased ratturid lähevad 73kilomeetrisele distantsile kell 15.30, kui sõidavad 16aastased noormehed ja seenior 4 klassi ratturid.

Võistluse peakorraldaja Kristian Randver klubist Ratta Agentuur selgitas, et rada on sportlastele võrdlemisi raske, ent pealtvaatajatele vaatemänguline ja hästi jälgitav.

«Osaliselt kattub see mullu Karksi-Nuias peetud eliitratturite meistrivõistluste trassiga,» ütles Kristian Randver. «Grupisõidus saavad end realiseerida sportlased, kellele meeldib mägine rada, sest eri klassidel tuleb mitu korda võtta kuulsat Karksi-Nuia ürgoru tõusu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles