Energiajulgeolek on kohtumise peateema

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis kohtuvad teiste seas ka Eesti välisminister Urmas Paet (vasakul), Läti välisminister Maris Riekstins (paremalt teine) ja Leedu välisminister Petras Vaitekunas (paremal).
Viljandis kohtuvad teiste seas ka Eesti välisminister Urmas Paet (vasakul), Läti välisminister Maris Riekstins (paremalt teine) ja Leedu välisminister Petras Vaitekunas (paremal). Foto: Reuters / Scanpix

Viljandi võõrustab tänasest laupäevani Eesti, Läti ja Leedu parlamendi juhti, välisministrit ning veel umbes 150 poliitikut ja ametnikku.


Kõrgeid poliitikuid kokku toovate koostöökohtumiste rida saab alguse täna õhtul Grand Hotel Viljandis, kus peab nõu Balti Assamblee presiidium.

Homme hommikul on assamblee komisjonide ühisistung ning presiidiumi liikmed kohtuvad Gruusia, Ukraina, Aserbaidžaani ja Moldova parlamendi esindajatega.

Balti Assamblee 27. istungjärk avatakse homme ennelõunal Kirsimäe aidas, kus teiste hulgas esinevad tervitussõnavõtuga Riigikogu esimees Ene Ergma, Leedu seimi esimees Aršnas Valinskas, Läti seimi esimees Gundars Daudze, Gruusia parlamendi aseesimees Giorgi Tsereteli ning Põhjamaade Nõukogu president Erkki Tuomioja.

Assamblee istung jätkub laupäeval, mil kuulatakse komisjonide tegevusaruandeid, tutvustatakse 2009. aasta eelisteemasid ning võetakse vastu tavapärane lõppdokument.

Samuti valitakse assambleele uueks aastaks president ja asepresidendid.

Laupäeval tuleb kokku Balti Nõukogu 14. istung, millest võtavad assamblee esindajate kõrval osa Eesti välisminister Urmas Paet, Läti välisminister Maris Riekstins ja Leedu välisminister Petras Vaitiekšnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles