Kitarrifestival toob kokku Eesti parimad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Agan
Ain Agan Foto: Peeter Kümmel

Viljandi kitarrifestivali peaesinejad on sel aastal kodumaised kitarrvirtuoosid ning koos Tallinna filharmooniaga jõuab publiku ette galakontsert «Eesti kitarrilegendid».

Tallinna kammerorkestri saatel astuvad 17. septembril Viljandis pärimusmuusika aidas ja 18. septembril Tallinnas Vene kultuurikeskuses publiku ette kümme kitarrimängijat: Paul Daniel, Robert Jürjendal, Andre Maaker, Jaanus Nõgisto, Oleg Pissarenko, Riho Sibul, Mart Soo, Jaak Sooäär, Ain Varts ja Ain Agan. Eestis silmapaistvad muusikud esitavad omaloomingulise pala, mis on selleks kontserdiks arranžeeritud või on uudislooming.

Kontserti annavad seadete näol oma panuse ka Tauno Aints, Paul Daniel, Jaak Jürisson, Robert Jürjendal, Tõnu Kõrvits, Andre Maaker, Oleg Pissarenko, Raul Sööt ja Erkki-Sven Tüür.

Viljandi kitarrifestivali kunstilise juhi Ain Agana sõnul soovis ta pakkuda kitarrimängijatele orkestrimängu kogemust, milleks paljudel ei pruugi muidu võimalust tulla. «Tallinna kammerorkestris on väga professionaalne ja paindlik koosseis,» lisas Agan. «Nad on saanud mängida palju erinevat muusikat.»

Neljas improvisatsioonilise kitarri festival peetakse Viljandis 13.—18. septembrini. Üles astuvad veel Stian Westerhus Norrast, John Stowell USAst, Risto Toppola Soomest, Paolo Angeli Itaaliast, ansambel Drum Prana koos Weekend Guitar Trioga ning soolokavaga Nevil Blumberg.

Festivalil on kitarrimeistrite päev, kavas on kitarri õpitoad ja jämmimised ning nagu igal aastal, antakse välja Tiit Pauluse nimeline noore kitarrimängija preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles