Lapsed saavad õpilaskodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahmuse kooli direktori Heinrich Jürna taga on kunagine mõisa juustukoda, mis saab üsna pea aadlikele kohase järvevaatega terrassi.
Lahmuse kooli direktori Heinrich Jürna taga on kunagine mõisa juustukoda, mis saab üsna pea aadlikele kohase järvevaatega terrassi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lahmuse kool renoveerib 17,6 miljoni krooni eest kolm mõisakompleksi hoonet, millest suurim sünnib ümber 45 kohaga õpilaskoduks.


Lõviosa abist, ligi 15 miljonit krooni sai kool Norra ja Euroopa majanduspiirkonna toetusena, summast ülejäänu kannab Eesti riik.

Kooli direktori Heinrich Jürna sõnul on kõige tähtsam just uue õpilaskodu rajamine kaua tühjana seisnud valitsejamajja. «Siis saame peahoonest majutuse välja viia ning teha õppeklasse ja esimesele korrusele turismiteenusteks vajalikke ruume,» selgitas ta.

Haridusministeerium on andnud koolile loa arendada mõisaturismi, et õppeasutus võiks edukalt edasi tegutseda ka õpilaste arvu vähenedes. Jürna avaldas lootust, et uus õpilaskodu ja paremad tingimused toovad lapsi esialgu hoopis juurde.

Praegu käib Lahmuse koolis 77 last, neist enamik pärineb küll Viljandimaalt, ent leidub ka Pärnu-, Järva- ja Harjumaa poisse ja tüdrukuid. Vaid mõni õpilane ööbib kodus.

«Hiljuti aidahoones valminud õpilaskodu ei leevenda kõiki meie muresid — praegugi on mõni tuba ülerahvastatud,» lausus Jürna.

Direktori hinnangul võiks koolis tulevikus käia 115—120 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles