Gunnar Klettenbergi hobune hukkus keset võistlust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg ja Agadez
Gunnar Klettenberg ja Agadez Foto: Erakogu

Viljandimaa takistussõitja Gunnar Klettenberg kaotas laupäeval Leedus Baltic Riders Touri võistlusel ühe oma parima ratsu, kui hobune Agadez võistlusel lattidesse komistas ning kaks jalga murdis.


Päeva põhisõit, kus takistuste kõrguseks oli 140 sentimeetrit, oli jõudnud poole peale, kui startisid Klettenberg ja Agadez, vahendab Ratsaliidu kodulehekülg.

Parkuuri neljandal takistusel juhtus aga midagi täiesti ootamatut. Agadez komistas lattidesse ning kukkus nii õnnetult, et murdis nii esimese kui tagumise jala. Sporthobuse päästmiseks polnud enam võimalik midagi ette võtta ning Agadez hukkus otse võistlusareenil.

Pärast juhtunut otsustas kohtunike kogu võistlussõidu katkestada ning senised tulemused annulleerida.

Jalaluumurdude tõttu on Klettenberg kaotanud ühe hobuse ka varem. 2006. aasta juulis murdis tema kuulsaim võistlushobune Palladium tallis olles jala ning hobune tuli piinadest säästmiseks hukata.

Pühapäeval võistlused Vazgaikiemise ratsakeskuses jätkusid ning kõige olulisema karika ehk Grand Prix võitis Gunnar Klettenberg hobusel Bingo.

Vazgaikiemise Grand Prix´ parkuuri kõrguseks oli 145 cm ning ümberhüpetele jõudis üheksa võistluspaari. Eestlastest pääses ainsana ümberhüpetele Gunnar Klettenberg ja Bingo, kes suutsid olla konkurentidest kiireimad ning võtta sellega võidu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles