Eesti Energia maksab elektrikatkestuste eest kompensatsiooni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetormi ajal ja järel tuli liinimeestel palju tööd teha, et inimesed elektri tagasi saaksid.
Lumetormi ajal ja järel tuli liinimeestel palju tööd teha, et inimesed elektri tagasi saaksid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Energia teatas, et maksab neile klientidele, kes olid lumetormi tõttu elektrita rohkem kui üks ööpäev, kompensatsiooni nii, nagu näeb ette elektrituru seadus.


Energiafirma teatel vähendatakse võrgutasu järgmise kuu elektriarvelt 125 krooni neil klientidel, kes olid vooluta 21-48 tundi; 250 krooni klientidel, kes olid vooluta 48-96 tundi ning 375 krooni klientidel, kes pidid veelgi kauem ilma elektrita olema.

Võrgutasu vähendatakse automaatselt ning klient ei pea selleks ise midagi tegema.

Lisaks elektrikatkestuse kestusele üle lubatud aja kompenseerib Eesti Energia ka elektrikatkestuse tõttu rikki läinud elektriseadmed ning otsese varalise kahju, mis tekkis tänu elektrikatkestusele.

Eesti Energia ei kompenseeri elektrikatkestuse tõttu saamata jäänud tulu. Seda ei tee ka ükski teine elektrivõrgu ettevõtte maailmas.

Kahjunõude menetluse alustamiseks tuleb Eesti Energiale esitada kahjunõude avaldus koos kahju tekkimist ja suurust tõendavate dokumentidega. Kahjunõude avalduse blanketi ja infot kahjunõude avalduse esitamise kohta saab Eesti Energia kodulehelt www.energia.ee alalõigust Hüvitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles