Kooliaasta lähenemine toob lõhkumiste ohu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima kahju tegid öised laamendajad bussiootepaviljonile, millel lõhuti üks klaas. Jalaga oli jõudu proovitud ka teise klaasi kallal, kuid see katki ei läinud ja nii ehtis hommikul ühte klaasi jalajälg.
Suurima kahju tegid öised laamendajad bussiootepaviljonile, millel lõhuti üks klaas. Jalaga oli jõudu proovitud ka teise klaasi kallal, kuid see katki ei läinud ja nii ehtis hommikul ühte klaasi jalajälg. Foto: Madis Luik

Politsei ja linnaametnike varasemate aastate kogemuste põhjal võib lähipäevil mitmel pool karta lõhkumisi ning avalöök tehti Viljandis ööl vastu eilset, kui laamendati Lastepargis.

«Augusti viimasel ja septembri esimesel nädalal on varasematel aastatel olnud päris palju lõhkumisi,» nentis Viljandi majandusameti spetsialist Kaidi Braun. «Kooli alguse eel käib justkui mingi laine üle linna.»

Kõige rohkem väljakutseid

Ka kohaliku politseijaoskonna juht Alvar Pähkel nentis, et praegune aeg on politseile paljudel aastatel olnud kõige töörohkem. «Kui analüüsida väljakutsete kõverat, on neid augusti lõpul ja septembri algul kõige rohkem,» sõnas ta. Samas kinnitas ta, et politsei on selleks valmis.

Esimene nii-öelda ohtlikku aega jääv laamendamine registreeriti eile hommikul Viljandis Lastepargis. Kesköö ja varahommiku vahel oli keegi purustanud pargi juures asuva bussiootepaviljoni klaasi, lõhkunud neli pargis olnud lampi ja ümber lükanud skulptuuri.

Eile hommikul koostas Kaidi Braun lõhkumise kohta politseile avalduse. Kui suureks võiks kahju hinnata, ta öelda ei osanud. «Tuleb ära oodata hinnapakkumised ning valgustitele tehtud kahju peavad hindama meistrimehed,» ütles ta.

Brauni hinnangul on kõige kallim bussiootepaviljoni klaasi asendamine. «Arvata võib, et kokkuvõttes on kahju päris suur,» nentis ta.

Nädalalõpp võib lisa tuua

Et sel nädalavahetusel on o­odata sooje päevi ning tegemist on viimase nädalalõpuga enne kooliaasta algust, arvas Kaidi Braun, et esmaspäevaks on nii mõnigi asi linnas oma kohalt liikunud või katki läinud. «Ega seda ennetada saagi,» lausus ta ja lisas, et ainsana suudavad ehk lõhkumisi ära hoida linnas liikuvad politseipatrullid.

Pähkli kinnitusel on politseinikke lähipäevil linnas liikvel vastavalt ohuprognoosile, mis näitab praeguse perioodi tavapärasest suuremat ohtlikkust. Rahvarohkeid üritusi sel nädalalõpul pole, seega pole ka ühte konkreetset kohta, millel peaks teravdatult silma peal hoidma.

Pähkli jutu järgi tahtis üks politsei hinnangul kahtlane seltskond korraldada sel nädalalõpul pidu Männimäe garaažide vahel. Politsei sai sellest teada ning eilse info kohaselt jääb see ettevõtmine ära. «Klubid ja pubid on aga avatud ning inimesi linnas liigub,» nentis politseijuht.

Et märatsejatele lähipäevil vähem võimalusi pakkuda, ei rutta linnajuhid lõhutud asju kohe parandama. «Klaas on puruks löödud veel kahes bussiootepaviljonis,» rääkis Braun. Tema sõnul on olemas uued klaasid, mis asemele panna, kuid seda tehakse tõenäoliselt alles paari nädala pärast.

August on Viljandis muidu olnud lõhkumiste poolest rahulik kuu. Linnavalitsuse andmetel on purustatud paar kõnniteekivi ning tehtud hoonete seintele mõni grafiti. Politseile nende kohta avaldusi pole tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles