Suurima toetuse saab Viiratsis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viiratsis saab tänavu oma last esimesse klassi saatev lapsevanem vallalt 127 euro suuruse toetuse, siis mitmes teises vallas ranitsatoetust ei maksta.

Konkurentsitult suurima abi saavad Viljandimaal Viiratsi vallas tänavu kooli minevad lapsed. Niisugust toetust on seal jagatud mitu aastat ning pole vahet, kas valla registrisse kuuluv laps läheb mõnda Viiratsi valla kooli või asub õppima kuskil mujal.

Mitmes vallas on toetus seotud nõudega, et laps peab minema sama omavalitsuse kooli.

Suure-Jaanis, Kõpus ja Kolga-Jaanis tänavu toetust ei anta, Võhmas on 50eurone toetus küll olemas, kuid seda makstakse avalduse alusel. Linnapea Avo Põdra sõnul kehtib selline süsteem esimest aastat.

Saarepeedi ja Halliste annavad oma esimesse klassi astuvatele lastele raha asemel ranitsa koos sisuga. Hallistes on volikogu otsusega ette nähtud, et kink maksab 32 eurot. Saarepeedil rahalist piiri ette seatud pole. «Sakalaga» vestelnud ametniku sõnul on see summa aga kindlasti rohkem kui 32 eurot, sest ranitsaid ostes on jälgitud, et need oleksid kvaliteetsed.

SUMMAD

Omavalitsuse toetus eurodes

Abja65
Halliste32 euro eest ranits koos sisuga
Karksi65
Kolga-Jaaniei ole
Kõo65
Kõpuei ole
Mõisaküla63.91
Paistu63.91
Pärsti63.91
Saarepeediranits, päevik ja pinal
Suure-Jaaniei ole
Tarvastu65
Viiratsi127.82
Viljandi65
Võhma50 (avalduse alusel)

Allikas: omavalitsused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles