Uue kõrgepingeliini esimene osa sai valmis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal sai valmis esimene etapp uuest kõrgepingeliinist, mis ühendab Tartut, Viljandit ja Sindit ning tagab suuremas mahus ja võimsusel elektri liikumise Eestis.

«Tartu—Viljandi—Sindi liini ehitus on Eleringi investeerimiskavas lähiaastatel selgelt üks prioriteete,» ütles Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Ehitus läheb maksma 34 miljonit eurot.

Liinikaitsevööndi alla mineva maa-ala vähendamiseks tehakse õhuliin kaheahelaline ja esimest korda Eestis paigaldatakse samale mastile kaks erineva pingeklassiga ahelat. Uus kõrgepingeliin ehitatakse kahes osas: Tartu—Puhja—Oiu—Viljandi aastatel 2011 ja 2012 ning Viljandi—Kilingi-Nõmme—Sindi aastatel 2013 ja 2014. Praeguseks on tööga jõutud Puhja.

Kokku investeerib ettevõte lähtuvalt Eesti elektrimajanduse arengukavast elektri varustuskindluse tagamisse aastatel 2011—2015 ligi 500 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles