Mulgi ralli üllatab taas uute teedega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti autoralli meistrivõistluste kuuenda etapina 16. ja 17. septembril sõidetav Mulgi ralli kannab tänavu ametlikku nimetust «Alo-TV Mulgi Ralli 2011».

Korraldajate kinnitust mööda kulgeb see mõõduvõtt taas täies ulatuses seni peaaegu kasutamata teelõikudel. Lisakatsete täpset asukohta hoitakse nagu ikka võistluste alguseni saladuses, korraldajad olid nõus täpsustama üksnes seda, et enamjaolt on sel aastal kasutusel Viljandist lõuna poole jääv piirkond.

Tänavuse Mulgi ralli üldpikkus on 339 kilomeetrit. Sellele jääva kümne kiiruskatse kogupikkus ulatub 52 kilomeetrini.

Ühe uuendusena on tänavu Viljandimaa teedel peetava Eesti meistrivõistluste osavõistluse kõrval rajale oodata ka E-Cupi sarjas osalejaid. «Üldjoontes on tegu sportralli vähendatud versiooniga,» selgitas E-Cupi sarja ellukutsujate ja Mulgi ralli korraldajate hulka kuuluv Sven Heinlaid.

Mulgi ralli E-Cupi sarjas osalejad sõidavad vaid ühel päeval ning võistluse lühendatud versiooni. Heinlaiu jutu järgi on niisugune formaat Soomes ülipopulaarne. Viljandimaal leiab aset selle sarja esimese hooaja teine osavõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles