Kristo Subi püüdis taastada kindlust

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Subi hoiab enne kahte autoralli meistrivõistluste sõitu N3 rühmas liidripositsiooni, ent tema kohta ohustab mitu konkurenti. Eelseisval Mulgi rallil loodab mees tiitlivõistluste punktikontot täiendada.
Kristo Subi hoiab enne kahte autoralli meistrivõistluste sõitu N3 rühmas liidripositsiooni, ent tema kohta ohustab mitu konkurenti. Eelseisval Mulgi rallil loodab mees tiitlivõistluste punktikontot täiendada. Foto: Madis Luik / Sakala

Eesti meistrivõistluste sarja kuuluv Lõuna-Eesti ralli sõideti Võrumaa mägistel teedel. Ainsa Viljandimaa esindajatena startinud Kristo Subi ja Teele Sepp lõpetasid N3 rühmas kolmanda kohaga.

Möödunud nädala kahel päeval Lõuna-Eesti keerulistel ja mägistel teedel peetud võistlusel startis 64 meeskonda. N3 rühmas oli alustanuid kümme.

Abja valla mehele Kristo Subile polnud võistluse algus kuigi paljulubav. Juuli lõpul peetud Eesti rallil ärevaid hetki kogenud ning üle noatera avariist pääsenud Subi ütles, et see lõi tema sõidukindlus kõikuma ning ta üritas Võru rallil seda tasahilju taastada.

Ehk alustasid Kristo Subi ja Teele Sepp Lõuna-Eesti rallit just seetõttu üpris tagasihoidlikult: esimese päeva õhtul hoidis N3 rühma praegune Eesti meisterpaar oma klassis viiendat positsiooni.

«Rajalegend on kirjutatud liiga aeglane ja sellest tulevad sõiduvead,» lausus Subi esimese võistluspäeva lõpul.

Teise päeva katsetel hakkas viljandimaalaste kiirus tasapisi kasvama ning viimastel said nad juba klassi liidritega võrdseid tulemusi. Ralli kolmel viimasel kiiruskatsel olid Subi ja Sepp N3 rühmas kaks korda teised ja korra kolmandad. Kolmandana lõpetasid nad oma masinaklassi arvestuses ka ralli. Rühma võitjatele Markus Abramile ja Jarmo Võsale kogunes neil kaotust veidi alla kahe minuti. Lõpetajaid oli N3 rühmas kaheksa.

Ralli üldvõidu teenisid Raul Jeet ja Andrus Toom. Lõpetanuid oli Võrus 46 ning absoluutarvestuses jäi Kristo Subi ja Teele Sepa kohaks 20.

«Enne võistlust nappis kindlustunnet. Õnneks mu eneseusk taastus ning kokkuvõttes oli võistlus ilus,» ütles Subi.  

Meistrisarja punktitabelis jätkavad Subi ja Sepp liidritena, kuid võidu nimel tuleb neil kahel järelejäänud võistlusel maksimum välja sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles