Kõhuvalu põhjus jäi ebaselgeks

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsimäe kohviku omanik ja juhataja Annika Jaansoo kinnitas, et tal on ebameeldiva intsidendi pärast väga kahju, kuid ta on veendunud, et kohvik ei teinud toitu valmistades ega serveerides viga.
Kirsimäe kohviku omanik ja juhataja Annika Jaansoo kinnitas, et tal on ebameeldiva intsidendi pärast väga kahju, kuid ta on veendunud, et kohvik ei teinud toitu valmistades ega serveerides viga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eksperdid ei tuvastanud Kirsimäe kohvikut uurides, et kaks nädalat tagasi konverentsil pakutud mulgipuder oleks võinud tekitada toidumürgituse, kuid leidsid sealt muid puudusi.


Viljandimaa veterinaarkeskuse juhataja Terje Oper teatas, et kohvikus avastati toitlushügieeni reeglite rikkumisi. Ta ei olnud nõus täpsustama, milliseid vigu täpselt leiti, kuid nende põhjal alustati kohviku suhtes väärteomenetlust.

Veterinaar- ja toiduamet algatas reedel kohvikus menetluse, sest 20. novembril aidas korraldatud turismikonverentsi järel said vähemalt 30 osalejat kõhuvalu ja -lahtisuse. Kõik nad sõid konverentsil lõunaks pakutud mulgiputru.

Linna- ja maavalitsus esitasid veterinaar- ja toiduametile ühisavalduse koos kahe anonüümse töötaja seletuskirjaga, milles nood väitsid, et putru või selle koostisaineid oli enne lauale andmist pestud.

Terje Operi sõnul olid seletuskirjad kasutud, sest kohapealt ei leitud töötajaid, kes oleksid seda kinnitanud. Et kaks nädalat tagasi pakutud putru polnud võimalik uurida ning kõhuhäda saanud inimesed polnud arsti poole pöördunud, ei olnud veterinaar- ja toiduametil võimalik seostada haiguspuhangut üksnes Kirsimäe kohvikuga.

Töötajate ja omanike küsitlemise ning ettevõtte tegevuse uurimise järel avastatud puuduste põhjal otsustati kohvikut pidavalt osaühingult Moonirull osaliselt ära võtta tegevuseks vajalik ametlik tunnustus.

Nüüdsest ei tohi firma oma toitu pakkuda väljaspool kohviku ruume. Samuti ei tohi ta korraga toitlustada rohkem kui 60 inimest, sest just nii palju mahub neid kohviku laudade taha.

Pärimusmuusika aida juhataja Ando Kiviberg ütles pärast veterinaarkeskuse kontrolli, et on kohviku tegevuse ja eksimuste pärast väga mures, sest see heidab varju kogu aidale.
«Ma ei saa sellise suhtumise ja tegutsemisega kuidagi leppida,» teatas ta.

Kohviku juhataja ja üks omanik Annika Jaansoo tunnistas veterinaar- ja toiduameti ettekirjutusi ja kinnitas, et need on firmale täitmiseks. Kahetsust avaldas ta selle üle, et ameti korraldatud uurimine ei tõestanud kohviku süüd ega süütust ja nii jääb inimeste terviserikke põhjus ikkagi teadmata.

Lisaks kinnitas Jaansoo, et kavatseb kindlasti aidas kohvikupidamist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles