Aage Õunap: Sisutihe aasta

Aage Õunap
, ühenduse esinaine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aage Õunap
Aage Õunap Foto: Peeter Kümmel / Sakala

2008. aasta hakkab tasapisi lõpule jõudma. Kaupluste vaateaknad ja letid on märkamatult muutunud jõuluteemaliseks ning lapsed ootavad päkapikke. Käes on sobilik aeg aasta jooksul tehtut kokku võtta ning tulevikuplaane seada.

Viljandimaa lasterikaste perede ühendusele on aasta olnud igati tegus. Peaaegu igasse kuusse on jagunud mõni väljasõit. Oma silmaga on nähtud paljusid huvitavaid paiku ja õpitud uusi tarkusi.

Eraldi väärivad meenutamist reis Lilli loodusmajja, kuusetaimede istutamine ning metsatarkuste õppimine, samuti piknik Tündre järve ääres ning kanuuga sõitmine.
Otepää seikluspark oli väljakutse eelkõige lapsevanematele. Poisid ja tüdrukud läbisid eri raskustasemega radasid nagu oravad, emad-isad kiljudes ärel. Tõdesime, et natuke lapsemeelsust ja seiklust kulub ka iga täiskasvanu päevadesse marjaks ära.

Üks elamusterohkem reis oli kahepäevane sõit Lätti. Käisime naabreid vaatamas lausa kahe bussiga, sest osalejaid oli üle saja.

Koostasime marsruudi, pakkisime oma kotid ja telgid kokku, võtsime lapsed näpu otsa ning tegime seiklusega algust. Nägime Riia vanalinna ja mootorimuuseumi, nautisime Siguldas gondlilt imelist vaadet ning uudistasime Turaida lossi. Öö veetsime Jurmalas kauni väikehotelli territooriumil. Reisi üks olulisem sihtkoht oli muidugi Livu veekeskus, mis oma kümnete atraktsioonidega sai kohe laste lemmikuks.

Aasta teise poolde jäid tervisepäev Lembitu radadel, isadepäev Tallinnas ning nukuteatris käik kõige pisematega. Õpetlik ja mõtlemapanev oli Ene Raudla koolitus lapsevanemaks olemisest.

Kõige eelneva taustal tuleb märkida, et need olid vaid mõned ettevõtmised, millega lõppevat aastat huvitavamaks muutsime.

Detsembrisse on jäänud veel üks ettevõtmine: kõik ühingu liikmed on oodatud 7. detsembril kell 13 Kirsimäe aita jõulu-kontserdile «Jõuluootus ja jõululootus». Külla on oodata jõulutaati. Kohtumiseni!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles