Suurepärane hooaeg sai Pärnus eduka järje

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gitta Kivilaan (ees) oli Eesti noorte meistrivõistlustel osaline kolmes kuldmedalisõidus. Edukaks kujunenud meistrivõistlustel korjasid Viljandi sõudjad esikohti kaheksas võistlusarvestuses. Pilt on tehtud Viljandi järvel treeningul. Gitta Kivilaane selja taga istub Krete Koovit.
Gitta Kivilaan (ees) oli Eesti noorte meistrivõistlustel osaline kolmes kuldmedalisõidus. Edukaks kujunenud meistrivõistlustel korjasid Viljandi sõudjad esikohti kaheksas võistlusarvestuses. Pilt on tehtud Viljandi järvel treeningul. Gitta Kivilaane selja taga istub Krete Koovit. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi sõudjate imeline hooaeg sai järje: edukalt sooritatud täiskasvanute meistrivõistlustele kirjutasid viljandlased noorte tiitlivõistlustel protokolli uue medaliterohke peatüki.

«Hooaeg on tõepoolest olnud suurepärane,» tunnistas Viljandi sõudeklubi ja siinse spordikooli palgal olev treener Ruth Vaar. «Esimest korda suutsime medalite poolest edestada kõiki Eesti sõudekeskusi,» lisas ta.

Laupäeval ja pühapäeval Pärnus peetud Eesti noorte ja U-23 vanuseklassi meistrivõistlustel said Viljandi sportlased kaheksa kuld- ja kuus hõbemedalit ning ühe pronksi. Märkimisväärne on tõik, et selle tulemusega edestas Viljandi klubi kaht Pärnu oma, kes kogusid viis kulda.

Viljandlastest olid lõppenud noorte meistrivõistluste edukaimad Gitta Kivilaan ja Erli Mat, kes teenisid eri paadiklassides kolm kulda ja ühe hõbeda. Meestest naasid kahe kullaga Martin Neerot ja Kaarel Kuslap.

Gitta Kivilaan sai esikoha tütarlaste A-klassi ühepaadil ning Erli Matiga kahasse sama vanuse paariskahesel. Ühtlasi kuulusid mõlemad koos Krete Kooviti ja Kärolyn Mäesaarega meie võidukasse paarisaerulisse neljapaati. Krete Koovit ja Erli Mat olid parimad B-klassi paariskahesel. B-klassi tüdrukute ühepaatide finaali lõpetas Krete Koovit teisena ning C-klassi ühesel oli Kärolyn Mäesaar kolmas.

Viljandlannade kaheksapaat koosseisus Gitta Kivilaan, Krete Koovit, Anni Voll, Maria Elisabeth Kivilaan, Erli Mat, Kärolyn Mäesaar, Berit Terras, Anete Sikk ja roolija Kristin Kivilaan pälvis hõbemedali.

«Noorte A-klassiga hüvasti jättev Gitta Kivilaan tegi suurepärase lahkumisvõistluse,» teatas Ruth Vaar. Tema jutu järgi oli tüdruk näinud suvel ränka vaeva, püüeldes kahesel alusel noorte maailmameistrivõistlustele, kuhu paatkonda lõpuks ei saadetudki. «Eks Gitta realiseerinud nähtud vaeva nüüd meistrivõistluste sõitudesse,» arvas treener.

Martin Neerot pidas nädalavahetusel viimase võistluse U-23 konkurentsis. Meenutuseks jääb talle kuld meeste ühesel ning koos Kaarel Kuslapiga teenitud võit paariskahesel.

Kaarel Kuslap võitis ühtlasi koos Marek Meiesaarega kulla U-23 meeste roolijata kahepaadil.

Poiste roolijata kahepaadil said esikoha Priidik Vilumaa ja Karl Henry Thomson. Teiseks tulid Markus Toom ja Kaarel Jaksi poiste C-klassi paarisaerulisel kahepaadil, Marko Pedak, Patrik Joan Thomson, Maarek Laos ja Taavet Kutsar B-klassi paarisneljasel ning Priidik Vilumaa, Karl Henry Thomson, Marko Pedak, Taavet Kutsar ja roolija Kermo Randmäe roolijaga neljapaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles