Kutsekoolides õppureid jagub

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli avalike suhete juhi Piret Ausi sõnul võib vastuvõtuga üldjoontes rahule jääda.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli avalike suhete juhi Piret Ausi sõnul võib vastuvõtuga üldjoontes rahule jääda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii Olustvere teenindus- ja maamajanduskool kui Viljandi ühendatud kutsekeskkool on dokumentide vastuvõtuaega pikendanud, sest viimasel augustinädalal lisandub päris palju õppida soovijaid.

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli avalike suhete juhi Piret Ausi sõnul võib vastuvõtuga üldjoontes rahule jääda. Menukamad on tema tõdemust mööda ehitus-, auto- ja arvutierialad. Kahe uue eriala, kinnisvarahoolduse ja palkmajaehituse vastu on noorte huvi avalike suhete juhi jutu järgi tagasihoidlik.

Piret Aus täpsustas, et 2. septembrini kestab koolis täiendav vastuvõtt. «Kui suvel oli võimalik dokumente esitada linnas asuvas õppehoones, siis nüüd saab seda teha vaid Vana-Võidus,» toonitas ta.

Keskharidusega õppureid ootavad ühendatud kutsekeskkoolis ehitusviimistluse, koka ja elektriku eriala, kaht viimati nimetatut saab omandada sesoonõppes. Põhikooli lõpetanud noortele on avatud veoautojuhi, kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehituse, keskkonnatehnika lukksepa ja ehituspuusepa eriala.

Need, kel põhikool lõpetamata, saavad ühendatud kutsekeskkoolis õppida palkmaja ehitust.

Aus rääkis, et Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis on võimalik end elektrikuks koolitada ka täiskasvanud inimestel. Õppida saab tasuta ning samal ajal on võimalik jätkata töötamist. Sellele alale astumiseks on vaja keskharidust. Õppetöö leiab aset viiepäevaste sessioonidena kahe aasta jooksul. Lõpetuseks tuleb teha kutseeksam, mille sooritajad saavad kutsetunnistuse.

Olustvere maamajandus- ja teeninduskooli õppeosakonna sekretäri Helme Uuseni sõnul on sellesuvine vastuvõtuperiood olnud rahulik ning õppida soovijaid jagub kõigile erialadele.

«Tänavu osutus populaar­seks põllumajanduse eriala, kuhu esitati 56 avaldust, vastu aga võtsime 52 inimest. Üks noormees loobus ja läks sõjaväkke ning kolmele otsustasime ära öelda varasemate nõrkade õpitulemuste tõttu,» rääkis Uusen.

Sekretäri andmetel jätkub vastuvõtt vabadele kohtadele 30. augustini.

Põhiharidusega noored saavad asuda tudeerima toiduainete töötlemist ning vabu kohti on ka pagari-kondiitri erialal. Gümnaasiumi lõpetanuid oodatakse toiduainete töötlemise, pagari-kondiitri, sekretäritöö, turismikorralduse ja toitlustusteeninduse erialale.

Olustveres antakse kutseõpet ka täiskasvanutele. «Kui algul tundus, et esimest aastat pakutava rahvusliku puutöönduse vastu ei ole eriti huvi, siis nüüd on avaldusi juba laekunud,» rõõmustas Uu­sen.

Sesoonõppesse saab avaldusi esitada 20. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles