Laager õpetab noortega lavastust tegema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Holstre-Polli spordi- ja puhkekeskuses algas rahvusvahelise projekti MIMO («Moving In! Moving On! Application of Art-Based M­ethods to Social and Youth Work») rahvusvaheline laager «Summer Summit 2011».

See koondab Viljandimaale projekti partnerkõrgkoolide Turu rakenduskõrgkooli, humanitaar-rakenduskõrgkooli H­UMAK ja Viljandi kultuuriakadeemia tudengid ja õppejõud, et jagada kogemusi ning ühiselt harjutada kunstimeetodite rakendamist sotsiaal- ja noorsootöös.

Laagri keskmes on tänapäeva teismeline, kelle maailma loengute, arutelude ja grupitööde kaudu analüüsitakse ja mõtestatakse. Ühise interaktiivse loengu-diskussiooni peavad laagri külalislektor Lianne Ristikivi Eestist ja Päivi Timonen Soomest HUMAKist.

«Lisaks leiab aset sotsiaalmeedia õpituba ning luuakse lühilavastus, et harjutada rühmatööd,» rääkis projektijuht Irene Hütsi. «Laagrisse on grupitöö mentoritena kaasatud mitu etenduskunstide alal tegutsevat ning igapäevaselt noortega pedagoogitööd tegevat professionaali Eestist.»

Kultuuriakadeemia etenduskunstide ja kultuurhariduse osakonna tudengeid valmistab laager ette algava õppeaasta projektitööks, kus kümme lavastusmeeskonda Eesti eri koolides ja noortekeskustes teevad kohalike noortega lavastust.

Lisaks eelnimetatud kõrgkoolide esindajatele võtavad laagrist osa projekti partnerid Turu linna noorsooametist, Von Krahl­i teatrist ja juhtimis-konsultatsioonifirmast PW Partners.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles