Arusaamatused Savisaare kandidatuuri toetamisega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

9. juulil jõudis Keskerakonna peakontorist meediaväljaannetesse teade, et Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus toetas 8. juuli kohtumisel üksmeelse otsusega Edgar Savisaare kandidatuuri erakonna esimehe kohale. Keskerakonna asutajaliikme, Viljandimaa piirkonna juhatusse kuuluva Peeter Rahneli väitel ei ole aga piirkond kandidaati üles seadnudki.

«Mina ei võta küll ajusopist välja, et kõik juhatuse liikmed oleksid Edgar Savisaare kandidatuuri esitamise poolt olnud — tõesti ei võta,» ütles Rahnel, kes kuulub Jüri Ratase toetusavaldusele allakirjutanute hulka. Ta leiab, et mis tahes valimistel peaks olema võimalus valida eri kandidaatide vahel, ning tõi välja, et varem on Keskerakond teisi parteisid sama asja pärast kritiseerinud.

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna esimees Helmut Hallemaa kinnitas eile «Sakalale», et kuigi selles küsimuses nimelist hääletust ei korraldatud, küsis ta kindlasti 8. juuli kohtumise lõpul üle, kas kõik on selle poolt, et erakonna esimehe valimistel toetatakse Edgar Savisaart.

Hallemaa ei osanud öelda, miks Rahnel protokollitud otsusest sedavõrd teistmoodi aru võis saada, kuid leidis sellegipoolest, et tema ettepanek niisuguseid kohtumisi lindistama hakata on ülepakutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles