Omavalitsuste liit võõrustab külalisi Venemaalt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsuste liidu kutsel viibib esmaspäevast teisipäevani Viljandimaal visiidil Semjonovi rajooni delegatsioon Venemaalt Nižni Novgorodi oblastist.
Omavalitsuste liidu kutsel viibib esmaspäevast teisipäevani Viljandimaal visiidil Semjonovi rajooni delegatsioon Venemaalt Nižni Novgorodi oblastist. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandimaa omavalitsuste liidu kutsel viibib Viljandimaal ja Eestis visiidil Semjonovi rajooni delegatsioon Venemaalt Nižni Novgorodi oblastist.


Seitsmeliikmelisse delegatsiooni kuulub rajoonivalitsuse, asutuste ja ettevõtete esindajaid. Tegemist on vastukülaskäiguga — mullu novembris käisid Semjonovis Viljandimaa omavalitsustegelased ja ettevõtjad.

Külalised alustasid Viljandimaaga tutvumist esmaspäeval Viljandi maavalitsuses. Nad tundsid kohtumisel suurt huvi riigi, maavalitsuse ja omavalitsuste tegevuse ning nendele pandud ülesannete täitmiseks vajaliku raha saamise vastu.

Lisaks uudistasid nad eile Viljandit, Kõpu mõisakooli, Heimtali spordihoonet, Paistu kooli-lasteaeda, Saimre seakasvatust, Animäe lüpsifarmi ning Holstre-Polli spordi- ja puhkekeskust.

Täna teevad külalised tutvust Viljandis asuva Tere piimatööstuse tootmisosakonnaga ja aktsiaseltsiga Viljandi Metall. Pärast lõunat suunduvad nad Suure-Jaani valda, kus on kavas käia Lõhavere ravi- ja hooldekeskuses, Olustvere mõisas, teenindus- ja maamajanduskooli õppetööstuses ning Orioni tähetornis.

Kolmapäeva veedavad kaugelt tulnud ametnikud ja ettevõtjad Tallinnas, kust nad ka neljapäeval kodumaale lendavad.

Semjonovi rajoon on üks ligi poolesajast Nižni Novgorodi oblastis. Vikipeedia andmetel on selle pindala 3891 ruutkilomeetrit ning seal elas mullu ligi 48 500 inimest. Rajooni keskuseks olev Semjonovi linn asub ligi 70 kilomeetrit Nižni Novgorodist kirdes Sanohta jõe ääres. Seal oli eelmisel aastal umbes 24 300 elanikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles