Metallivargus lõppes surmaga

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudnädalasele surmaga lõppenud õnnetusele viitavad alajaamas uued tabalukud ja tulekahjustused.
Möödunudnädalasele surmaga lõppenud õnnetusele viitavad alajaamas uued tabalukud ja tulekahjustused. Foto: Peeter Kümmel

Möödunud nädala neljapäeval Olustveres Agronoomia alajaamas juhtunud õnnetuses hukkus metalli varastama läinud mees, samuti põhjustas see mitu elektrikatkestust.

Eesti Energia teatel sai metalli varastama läinud inimene poole üheksa paiku õhtul selle tegevuse käigus surmava elektrilöögi. Õnnetuse asjaolusid uurib politsei.

Juhtunust tingitult oli Suure-Jaani ja Tääksi vahelisel 15kilovoldisel elektriliinil kella üheksa paiku kaks lühemat elektrikatkestust ning kell 21.29 pikaajalisem rike. Eesti Energia tütarettevõtte osaühingu Jaotusvõrk operatiivbrigaad taastas kõigi piirkonna majapidamiste elektrivarustuse kell 1.31.

Suurt ohtu polnud

Eile viitasid kahekorruselise alajaama juures möödunud nädala sündmustele kaks lõhutud lukkude asemele pandud tabalukku ja tulekahjustused hoone teisel korrusel. Need olid tekkinud elektrilöögi tagajärjel puhkenud põlengust, mille päästjad suutsid üsna ruttu kustutada.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Uibokand ütles, et lisaks lühisesse läinud kaablite kustutamisele tõid päästjad välja hukkunud mehe surnukeha. Pole teada, et töödega oleks kaasnenud tavapärasest suurem oht.

Et tulekahju saadi ruttu kontrolli alla, kinnitas ka Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann. «Alajaamas läks põlema kaabel. Sellega kaasnes suitsu, kuid põleng kustutati kiiresti,» rääkis ta.

Elektrikatkestus ei kujutanud ohtu ka lähedal asuvale viljakuivatile. Eile päeval seal tööl olnud mehe sõnul juhib masinate tööd automaatika ja voolu kadudes lülitab see kõik välja.

Jaotusvõrgu juhataja Tarmo Mere avaldas Eesti Energia teates kahetsust toimunu pärast.

«Meil on juhtunu pärast väga kahju. Elektriohumärgiga objektid on äärmiselt eluohtlikud, ometi leidub ikka neid, kes mõtlematu teoga endale ja lähedastele traagilisi tagajärgi kaasa toovad,» lausus Mere, lisades, et möödunud aastal hukkus seesugustes vargustes kaks inimest.

Alajaamad on ohtlikud

Metallivaraste tegevus seab Eesti Energia selgitusel muu hulgas ohtu lapsed, kes alajaama kuritöö käigus avatud uksest sisse minna võivad. Seetõttu palutakse lahtistest ustest Eesti Energiale kindlasti teada anda, nagu ka nende ümber tegutsevatest kahtlastest isikutest.

Tänavu kümnendal augustil juhtus raskete vigastustega lõppenud õnnetus Tartumaal Lähte külas, kus Kaineli alajaama katusele roninud 15aastane poiss sai tornis asuvatest isolaatoritest kinni haarates tugeva elektrilöögi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles