Märt Israel võitis Hiinas kulla

, "Postimees"
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Universiaadil kuldmedali võitnud Märt Israel hindas seda saavutust oma sportlaskarjääri kaalukaimaks. Pilt on tehtud Viljandi staadionil 9. augustil.
Universiaadil kuldmedali võitnud Märt Israel hindas seda saavutust oma sportlaskarjääri kaalukaimaks. Pilt on tehtud Viljandi staadionil 9. augustil. Foto: Elmo Riig

«Pagan, kas see võistlus jääb mul tõesti nii lühikeseks? Kuidas ma end küll taas niisugusesse olukorda mässisin?»

Need küsimused kerkisid Märt Israeli pähe Hiinas Shenzhenis peetaval suveuniversiaadil. Kahest esimesest katsest oli tal kirjas kõigest 57.68. Kui ka kolmas katse oleks ebaõnnestunud, jäänuks Israeli laeks üheksas koht ning see olnuks sügav pettumus.

«Väga ärev hetk oli enne kolmandat katset. Olen viimasel kolmel võistlusel samas olukorras viibinud ja tundub, et see on kasuks tulnud,» muigas kettaheitja, kes sai kolmandas voorus tulemuseks 61.20 ja pääses rongi alt.

Lisagem, et meie sportlane üksnes ei tulnud rongi alt välja, vaid heitis neljandal katsel 64.07 ja pälvis kuldmedali — universiaadilt oma elu esimese.

«Olen endaga väga rahul, see on kindlasti mu senise karjääri parim saavutus. Sass (Aleksander Tammert — toimetus) ja Gerd (Kanter) on samuti universiaadilt kulla võitnud ja nüüd suutsin astuda nende jälgedesse,» õhkas Israel õnnelikult.

Ometi tõdes ta, et universiaad oli üksnes Daegu maailmameistrivõistluste peaproov. Seal tuleb lõppvooru pääsemiseks heita vähemalt paar meetrit kaugemale. Israel nimetas seda oma eesmärgiks.

«Füüsilised näitajad on praegu paremad kui kunagi varem. Mu ootused on ehk liigagi suured ja seetõttu ei suuda ma alati tehnikat kontrollida,» mõtiskles sportlane, kelle sõnul avaldas universiaadi tulemustele mõju ka ilm. Tund enne kettaheite algust oli sadanud vihma.

«Tingimused olid põhjamaalasele rasked: suur õhuniiskus ja kuumus. Viibin siin alles viiendat päeva ega ole veel aklimatiseerunud. Välja ei kipu minema: kohe tuleks higimull otsaette,» muigas Israel. Juba pühapäeva hilisõhtul sõitis ta Lõuna-Koreasse, et teha enne maailmameistrivõistlusi viimane korralik laager. Seal loodab ta sättida tehnikat, et saavutada hooaja tähtsaimal võistlusel oma eesmärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles