Keskkonnainspektsioonist saab uurimisasutus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister allkirjastas määruse, millega keskkonnainspektsioon saab 1. septembrist uurimisasutuse volitused.
Keskkonnaminister allkirjastas määruse, millega keskkonnainspektsioon saab 1. septembrist uurimisasutuse volitused. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Keskkonnaminister Keit Pentus allkirjastas määruse, millega keskkonnainspektsioon saab 1. septembrist uurimisasutuse volitused.


Praegu on inspektsioonil õigus menetleda keskkonnaalaseid väärtegusid, uurimisasutuse staatus lubab aga üle võtta ka keskkonnakuritegude menetlemise. Seni tegi keskkonnainspektsioon keskkonnakuritegude puhul esmased uurimistoimingud ning andis seejärel materjalid üle politseile, kes prokuratuuri juhtimisel asja lõpuni menetles.

«See muudatus lubab tõsiste ja keeruliste keskkonnakuritegudega süvendatult tegelda. Inspektsiooni suurenenud õigused tähendavad, et kuritööd menetleb algusest lõpuni sama asutus, kus on ühtlasi olemas vajalik keskkonnaalane kompetents,» selgitas Keit Pentus.

Igas keskkonnainspektsiooni regionaalses üksuses, mida on kokku neli, saab olema üks uurija ja edaspidi ka üks vanemuurija. Inspektsiooni koosseis seejuures ei kasva, laienevad olemasolevate ametnike volitused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles