Teatrikunst edestas teisi akadeemia erialasid

Kristi Karro
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuuriakadeemia päevasesse õppesse on vastuvõtt lõppenud ning avatud ülikooli õppesse võetakse dokumente vastu tuleva nädala reedeni.

Õppetalituse juhataja Margit Simensoni sõnul oli kõige populaarsem eriala teatrikunst. «Nii me ka avalduste vastuvõtu perioodil ennustasime,» tõdes ta.

Sellele järgnesid kultuurikorraldus, tantsukunst ja rahvuslik ehitus. Erakordselt väike tung oli koolimuusika erialale, kus riigieelarvevälist õpet ei avatud ning tasuta kohale suundub õppima kolm inimest.

«Oleks oodanud suuremat konkurssi,» ütles Simenson. «Miks sinna sel aastal vähem avaldusi tuli, pole me veel jõudnud analüüsida, sest vastuvõtmise protsess käib ning meil on puhkused.»

Sel aastal saab kultuuriakadeemias õppida mitme uue õppekava järgi. Simensoni ütlemist mööda on pärimusmuusika ühisõppekava Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga ning rahvusliku metallitöö õppekava riigieelarvelised kohad täidetud. «Populaarseks osutus aga virtuaalkeskkondade loomise ja arenduse eriala,» ütles Simenson.

Praegu on sisseastumise infosüsteemis SAIS mitmel riigieelarvevälisel õppel märge, et nimekirjad pole veel avalikustatud.

Tegelikult ei võetudki nendele erialadele ühtki inimest tasulisse õppesse. Kui avaldus polnud esitatud nii riigieelarvelisele kui riigieelarvevälisele õppele ning õpilane nihkus tasuta õppe pingereast välja, ei saanud ta sisse ka tasulisse õppesse. Samuti sõelusid mitmepäevased sisseastumiseksamid inimesi välja. «Eks suund olegi riigieelarveliste kohtade kaotamisele parema kvaliteedi nimel,» teatas Simenson.

Riigieelarvevälist õpet ei avata õppetalituse juhataja sõnul rakendusliku kõrghariduse õppes rahvusliku metallitöö, info- ja dokumendihalduse, raamatukogunduse ja infokeskkondade, pärimusmuusika ning tantsukunsti õppekavas ning bakalaureuseastmes koolimuusikas.

Riigieelarvevälise õppe viimaste lepingute sõlmimine on pooleli, aga päevase õppe tudengitel on kõik toimingud tehtud ja neid oodatakse 29. augustil kooli avaaktusele.

26. augustini on avatud ülikooli vastuvõtt, kuhu saavad oma dokumendid esitada need, kes on päevasest õppest välja jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles