Rekordarv noori tahab õppida Olustveres põllumajandust

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu usub poolsada noort, et Olustveres on kõige parem põllumajandust õppida. Sealses õppetalus saab kõik põllutööd ise järele proovida.
Tänavu usub poolsada noort, et Olustveres on kõige parem põllumajandust õppida. Sealses õppetalus saab kõik põllutööd ise järele proovida. Foto: Peeter Kümmel

Olustvere teenindus- ja maamajanduskool rõõmustab põllumajandus­eriala edukuse üle: sisseastumisavalduste arv küünib seal viiekümneni ning plaanis on ühe õpperühma asemel avada kaks.

«Meie pool on suur rõõm,» ütles Olustvere kooli õppeosakonna sekretär Helme Uusen ja lisas, et viimasel paaril aastal on soovijaid olnud mujaltki kui Viljandimaalt. «Siit on meil kaheksa avaldust viiekümnest. Palju tuli soovijaid näiteks Hiiu-, Saare-, Valga- ja Ida-Virumaalt.»

Kooli põllumajanduse valdkonna koordinaatori Miralda Paiveli sõnul pole agraarerialal õpilasi kunagi liiga palju, sest haritud põllumehel põhineb kogu maaelu.

«Esimese asjana tõmbab noori meie õppepraktika pool,» kommenteeris Paivel huvi kasvu. «Selle kohta levib jutt sõprade seas, kes siis ka meile tulevad.»

Helme Uuseni ütlemist mööda hakkab põllumajandus taas au sisse tõusma. «Tubli kodune talu toob õppima,» lausus ta ja rääkis, et enamasti on õpilasteks perepojad, kellel on oma majapidamine. Oma roll on õppesekretäri arvates ka põllumajanduses pakutavatel toetustel, sest need innustavad täiskasvanuidki juurde õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles