Minister tunnustas keskkonnategusid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere lähedal asuvas tähetornis saavad lapsed Oskar Noorkõivu juhendamisel taevakehasid vaadata.
Olustvere lähedal asuvas tähetornis saavad lapsed Oskar Noorkõivu juhendamisel taevakehasid vaadata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnateo võistlusel andis keskkonnaministeeriumi žürii preemia Viljandimaa omavalitsuste liidule keskkonnaõpetuse programmi elluviimise eest ja aukirja Viljandi linnavalitsusele vana staadioni murukatte taaskasutusse võtmise eest.


Omavalitsuste liidu tegevjuht Reevo Maidla rääkis, et algatuse sisu oli viia kõigi maakonna koolide I—VI klassi lapsed aasta jooksul korraks looduskooli. Programmist on Maidla sõnul juba pool ellu viidud.

«Otsustasime loodusõppe suurelt ette võtta, et kõikide koolide õpilased sellest osa saaks,» lausus Maidla. «Muidu võib juhtuda, et õppes osalevad vaid need koolid, kus õpetajad on usinamad seda korraldama.»

Programmi järgi viiakse esimese klassi õpilased Heimtali, kus neile õpetatakse inimese viie meele abil tunnetama elus ja eluta loodust eri aastaaegadel. Teise klassi lapsed käivad Lillis, kus nad tutvuvad leht- ja okaspuude ning metsaelanikega.

Kolmas klass teeb kaasa Soomaa programmi «Retk rabas» ning neljas klass saab osa taevavaatlusest ja füüsikakatsetest Olustvere tähetornis. Viienda klassi programmi sisuks on asustus, maastik ja vesi Viljandis ning kuuenda klassi õpilased tutvuvad Tääksis mandrijää tekitatud pinnavormidega ja kaevad rändrahne.

Reevo Maidla sõnul korraldab omavalitsuste liit õpilasgruppidele ka loodusesse sõidu. Programmi eelarve on pool miljonit krooni, sellest kaks kolmandikku andis keskkonnainvesteeringute keskus ja ülejäänu lisavad omavalitsused.

Viljandi pälvib tänukirja staadionimuru säästva kasutamise eest. Linna remondis oleva staadioni vana muru rulliti suvel käsitsi üles ning sellest jätkus uue lasteaia mänguplatsi katmiseks ja alles rajatava jalgpalliväljaku tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles