Reinu tee läbimurde ehitust häirib halb ilm

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu tee läbimurde ehitus
Reinu tee läbimurde ehitus Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Äsjasest lumetormist ja nüüdsest vesisest ilmast hoolimata jätkub Viljandi külje all töö Reinu tee läbimurde rajamisel, kuid talve saabumine toob ettevõtmisse plaanitud pausi.


Praegu on ehitustandril alltöövõtjana osaühing Suja Ehitus, kuid peatöövõtja, aktsiaseltsi Skanska EMV teedeehituse valdkonna juhi Taimo Mureri sõnul tuleb töö arenedes juurde teisigi tegijaid.
«Parajasti käib kasvupinnase koorimine, misjärel saab alata täitmine,» lausus ta. «Teisisõnu öeldes tehakse praegu mullatööd. Ettevalmistamine ehk mõõdistamine algas juba mitu nädalat tagasi ja kaevamiseks läks eelmisel nädalal.»

Reinu tee läbimurde ehitamisel peatöövõtja esindaja kinnitust mööda midagi keerulist ei ole. Objekti eripärana nimetas Murer asjaolu, et rajada tuleb ka kõik tehnovõrgud ehk siis kanalisatsioon, sademeveesüsteem, tänavavalgustus ja muu.

Läbimurre peab valmima järgmise aasta 15. juuliks ning selle perioodi sisse on arvestatud talvest tingitud tööpaus.

«Külmade saabudes ei saa teatud töid teha,» tõdes Murer. «Ka liigne vesi võib sundida pausi tegema. Ega praegused ilmaolud tööd just soosi, aga niikaua kui vähegi saame, teeme edasi.»

Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri ütles, et Reinu tee läbimurde ehitus läheb maksma 22 348 710 krooni, millest lõviosa tuleb Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt ja umbes kolm miljonit krooni lisab linn.

Läbimurret soovis tema andmeil ehitada kaheksa firmat ja et töö esialgne hind oli avalikkusest läbi käinud, olid ka pakkumised üsna võrdsed. Skanska EMV kõige soodsam pakkumine oli kalleimast hinnast odavam ligikaudu 2,8 miljonit krooni.

Läbimurde pikkuseks tuleb 940 meetrit ja koos ühel pool kulgeva kõnniteega on tee üheksa meetrit lai. Plaanitud on ka kaks bussipeatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles