Sõitjatel seisab ees lõppvaatus

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masinaklassis 2WD Ralli kaks kiiremat meest Tiit Rattasep ja Priit
Ollino jagavad rallisprindi võistlustel autot ja enamasti ka omavahel kõrgemaid kohti, seekord jäi Kehalas peale Ollino.
Masinaklassis 2WD Ralli kaks kiiremat meest Tiit Rattasep ja Priit Ollino jagavad rallisprindi võistlustel autot ja enamasti ka omavahel kõrgemaid kohti, seekord jäi Kehalas peale Ollino. Foto: Aivar Kaljusaar

Nädalavahetusel sõideti Lääne-Virumaal Kehala paarisrajal autospordihooaja eelviimane ralli­sprindi Eesti meistrivõistluste etapp.

Võrreldes eelmise sealsamas peetud mõõduvõtuga liiguti seekord rajal vastupidises suunas, mis andis kõigile võrdsed võimalused.

Ülipõnevaks kujunes võistlus võidu pärast masinaklassis 2WD Ralli, osalisteks olid seal võistlusautot Renault Clio R3 jaganud Priit Ollino ja Tiit Rattasep.

Ollino, kes sõitis koos Urmas Roosimaaga, oli rajal esimesena ja talle tuli sealt tagasihoidlik kolmas aeg. Rattasep ühes kaardilugeja Ain Heiskoneniga näitas avavooru kiireimat aega. Teises voorus parandas Ollino tulemust 25 sekundit ning võitis Rattasepa ja teise rajal olnud viljandlase Kaarel Kurvitsa (Honda Civic Type-R) ees.

Seega otsustas etapivõidu kolmas voor, kus olusid raskendas uduvihm.

Nii Ollino kui Rattasep sõitsid raja kolmandal läbimisel välja oma päeva parima aja, Ollino osutus aga 2,3 sekundit kiiremaks ja nii kuulus Priit Ollinole Tiit Rattasepa ees etapivõit. Päeva kokkuvõttes oli kolmas Kaarel Kurvits, kes võrdsete punktide juures edestas parema ajaga Simmo Arendit ja Jaan Kaske (Honda Civic Type-R).

Kuigi Tiit Rattasep sai kokkuvõttes teise koha, jätkab ta meistrivõistluste arvestuses liidrina. «Iga hinna eest ei hakanud võitu püüdma, oht auto ära lõhkuda oli suur,» kõneles Tiit Rattasep Kehala võistlusest.

Kehala etapil kaardilugejata ja renditud Honda Civicuga sõites kolmanda koha teeninud Kaarel Kurvits tunnistas samuti, et liikus rajal veidi ettevaatlikumalt ehk teisisõnu kindla peale ja arutult riskimata.

Veoautode klassis oli Viljandimaalt rajal võhmalane Olev Helü, kes tänavu on autokrossi edukalt rallisprindi vastu vahetanud. Veokite meistrisarja liidrina võitis Olev Helü Kehalas kaks esimest vooru. Kahte konkurenti edestanud Helü oli enne kolmandat vooru juba etapivõidu kindlustanud, ent otsustas siiski rajale minna.

«Treeningu mõttes kasutasin võimalust vihamamärjal rajal sõita,» lausus Helü.

Eesti rallisprindihooaja viimane etapp tuleb oktoobri keskel taas Kehalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles