Minister tuleb külateatrisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Kuhjaveres seitsmendaid külateatrite päevi, kus esineb 16 truppi Viljandi, Ida-Viru, Pärnu, Võru, Jõgeva ja Tartu maakonnast.

Etendusi on lubanud kaema tulla kultuuriminister Rein Lang ning loomulikult on kohal  teatripäevade patroon Kalju Komissarov.

Põnevaid esinejaid jagub mõlemasse päeva kuhjaga. Esimesel päeval astub teatrilavale näiteks Tääksi põhikooli neljanda klassi näitering ning Seasaare näitemängu selts Viljandist. Eelmistel festivalidel on kõrghetki pakkunud Avinurme suveteater Malle Pärna juhatusel. Kuhjavere külavanema Romeo Muki sõnutsi on sellelt trupilt oodata pööraselt naljakat näitetükki. Ükski etendus ei kesta üle tunni.

Viljandimaa esinejatest on kahe päeva jooksul rahva ees Võhma, Sürgavere, Pilistvere, Suure-Jaani ja Tänassilma teatritegijad. Mõlemal päeval selgitatakse rahvahääletusel publiku lemmikud ehk parim etendus ning mees- ja naisnäitleja.

Avatud on koogitelk, kuhu on kooke küpsetanud Kuhjavere naised ja teatritruppide liikmed. Korraldatakse loterii ja oksjon.

Mullu osales festivalil kahe päeva peale 500 inimest. Tänavu tõotab see arv veelgi kasvada, sest ainuüksi näitlejaid on 180.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles