Saarepeedi rahvale valmis laululava

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi vallavanem Salme Koplikask vaatas eile päeval laululava üle, et kõik oleks avamiseks valmis.
Saarepeedi vallavanem Salme Koplikask vaatas eile päeval laululava üle, et kõik oleks avamiseks valmis. Foto: Peeter Kümmel

Eile õhtul avati Saarepeedil pidulikult vastvalminud laululava, mis moodustab osa puhkealast.

Puhkeala rajati karjääri kasutuna seisnud ossa, kus oli võimust võtnud võpsik. Piirkond tehti korda ning jäeti ilmestamiseks alles osa väiksemaid puid, enamasti kaski ja mände.

Puust laululava ehitati puhkeala nurka, vaatega eemal asuva karjäärijärve poole. Lava ette seati pikad pingid.

Saarepeedi vallavanem Salme Koplikask ütles, et sama projektiga uuendati ka supluskohta: sinna viidi liiva, paigaldati kaks riietuskabiini, käimla ja mõned pingid. Samuti rajati võrkpalliplats ning eemale kujundati suurtest maakividest ümbritsetud lõkkeplats.

Nagu Koplikask rääkis, sai kõik teoks tänu Euroopa Liidu Leader-programmi toetusele. Positiivse vastuse sai vald fondilt juba eelmise suve lõpuks, kuid tööd otsustas ta alustada järgmisel suvel, et puhkeala valmimine sügisesse ei jääks.

Laululava soovis ehitada kolm firmat, millest vald valis välja soodsaima pakkumise teinud osaühingu Karula Puit.

«Tahan siinkohal tänada ka meie valla lapsi, kes suvises töö- ja puhkelaagris aitasid puhkeala supluskohta korrastada,» lausus Koplikask. «Ujumiskoht on populaarne, siin käib suplemas viljandlasigi.»

Vallavanem kõneles, et kunagi Vene ajal oli Saarepeedile laululava ehitatud, kuid ajapikku see lagunes ning jäi lõpuks erastamise ja maade tagastamise ajal  eravaldusesse. Pealegi ei soovinud omanik toda laululava teistega jagada ning nõnda otsustas vald külarahvale uue koha organiseerida.

«Nüüd on Saarepeedi valla rahval taas ilus koht, kus kokku tulla,» lisas Koplikask. «Siin saab laulda, tantsida ja väikseid teatrietendusi anda. Edaspidi on kavas laululava ette põrand ehitada.»

HIND

Saarepeedi puhkeala rajamine läks maksma 21 278 eurot.

• Sellest 15 959 eurot laekus Euroopa Liidu Leader-programmist ning ülejäänu lisas vald oma rahakotist.

Allikas: Saarepeedi vald

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles