Piirikoosolek lõppes lepinguga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Saaremaal lõppenud kolme Balti riigi ja Venemaa piirivalvejuhtide kolmepäevasel töökohtumisel arutati koostööd seoses võitlusega ebaseadusliku sisserände ja piiriülese kuritegevuse vastu.

Kohtumise ajal allkirjastati uus Eesti ja Venemaa vaheline piirivalvealase koostöö protokoll, mis täpsustab mõlema riigi piirivalves vahepeal tehtud struktuurimuudatusi ning kirjeldab senisest täpsemalt infovahetuse protsesse.

«Piiri vahejuhtumid vajavad kiiret reageerimist. Seepärast fikseerisime täpselt informatsioonivahetuse eri tasandid, et vahejuhtumi korral jõuaks info kiirelt sinna, kuhu vaja,» sõnas politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Tõnu Hunt. Seni kehtinud protokoll pärines 1994. aastast.

Eesti delegatsiooni juhtis politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, Vene piirivalvet esindas kohtumisel piirivalveteenistuse ülem armeekindral Vladimir Pronitšev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles