Noored töötud saavad ametit õppida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembrikuust alustavad Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa koolituskeskuses aianduse ja palkmajaehituse kutseõpet teiste seas Viljandimaa pikaajalised töötud noored.

Õpperühmad moodustatakse 16—29aastastest Viljandi-, Pärnu- või Läänemaalt pärit noortest, kes on Eesti töötukassas töötuna arvel olnud vähemalt kuus kuud.

Õpingud on tasuta, neid rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Õppe ja praktika ajal makstakse osalejatele stipendiumi, sõidu- ja koolilõunatoetust ning tasutakse majutuskulud õpilaskodus. Lisaks on ette nähtud individuaalne ja rühmanõustamine praktikale suundumisel ja praktika ajal.

Õppetöö algab 1. novembril ja kestab aasta. Õpperühmas on aianduse erialal 10 ja palkmajaehituse erialal 12 õpilast.

Aianduse õppekava läbinud õpilane on saanud teadmisi taimede paljundamise ja pookimise kohta, oskab teha aiatöid, teab, kuidas kasutada aiatöömasinaid ning kuidas hoida korras aiatööriistu.

Palkmajaehituse õppekava läbinud õpilane on saanud teadmisi ja oskusi töötamiseks palkmaju ehitavas ettevõttes.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses on sel moel abiaednikke koolitatud juba viis aastat, palkmajaehitaja osaoskusõppekava töötati välja läinud aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles