Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pakub asiaatidele põllumaad

Venemaa pakub oma põllumajandusmaad Kagu-Aasia riikide ettevõtetele, et need saaksid seal toitu kasvatada, ütles asemajandusminister Andrei Slepnjov.

Venemaa valitsus plaanib tühistada omandiõigused põllumajandusmaale, mida pole vähemalt kolm aastat haritud. See on tingitud asjaolust, et Venemaa põllumehed jätavad riigi 166 miljoni hektari suurusest põllumaast ligi veerandi kasutamata. Lisaks on 21 miljonit hektarit söötis.

Aasia riigid samas on hädas stabiilse toiduga varustatuse tagamisega. («Postimees»)

Statoil avastas palju naftat

Norra naftafirma Statoil avastas Põhjamerel suurima naftaleiukoha pärast 1980. aastaid. Ajaleht «Nettavisen» kirjutas, et Aldousi ja Avaldsnesi piirkonnas on 0,5—1,2 miljardit barrelit naftat (üks naftabarrel võrdub umbes 159 liitriga). Leid on algul arvatust palju suurem.

Mõlema leiukoha osanikud on veel Lundin Petroleum, Maersk ja Petoro. Statoilil on see tänavu juba kolmas suur naftaleid. Varasemad olid Barentsi merel ja Brasiilias.

Reitingu­agentuurid näevad USAd ise nurgast

Reitinguagentuur Fitch kinnitas kümme päeva pärast seda, kui Standard & Poor’s oli langetanud USA riigireitingut, USA senise tipptasemel reitingu AAA ja jättis selle väljavaate stabiilseks. Fitch ütles põhjenduseks, et USA krediidivõime ei ole halvenenud ning paindlik, mitmekesine ja jõukas majandus tagab riigile piisava tulubaasi.

Standard & Poor’s oli USA reitinguks määranud AA+.

Itaaliasse saabus Aafrikast migrante

Läinud nädalavahetusest alates on Põhja-Aafrikast Itaaliasse väikesele Lampedusa saarele saabunud enam kui 2000 ebaseaduslikku sisserändajat. Eile randus seal paat 280 inimesega.

Tänavu on Lampedusale Põhja-Aafrikast jõudnud kümneid tuhandeid pagulasi.

Liibüa osapooled pidasid kõnelusi

Tuneesias Djerba saarel jätkusid eile Liibüa mässuliste ja Muammar Gaddafi esindajate kõnelused. Kohal olid ka Venezuela presidendi Hugo Chavezi esindajad. Pühapäeval alanud kõnelusi peetakse suletud uste taga politsei range kaitse all. Esialgu kohtumiste tulemusi teatatud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles