Eestis võidakse pidada Põhjala lahinguõppus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettepaneku käis välja Mart Laar.
Ettepaneku käis välja Mart Laar. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kaitseminister Mart Laar tegi Stockholmis Rootsi kaitseministrile ettepaneku korraldada 2013. aastal Eestis Euroopa Liidu Põhjala lahingugrupi õppus.

Laar ütles kohtumisel Rootsi kaitseministri Sten Tolgforsiga, et Euroopa Liidu lahingugrupid suudavad NATO reageerimisjõudude kõrval ainsa jõuna julgeolekuohtude korral lühikese eelhoiatusajaga reageerida. Seetõttu annaks Eesti Laari hinnangul Põhjala lahingugrupi õppuse korraldamisega olulise panuse Euroopa kiirreageerimisvõime ja Põhjala koostöö arendamisse, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Eesti kaitseväelased on Rootsi, Norra, Soome ja Iiri üksustest koosnevas Põhjala lahingugrupis osalenud 2008. aastal ja tänavu. Järgmine Põhjala lahingugrupp on reageerimisvalmiduses 2014. aasta esimesel poolel.

Eesti kaitseminister tegi kohtumisel ka ettepaneku luua Euroopa Liidu tsiviil- ja sõjalistele missioonidele küberkaitsevõimekus.

Eesti ja Rootsi kaitseminister arutasid teisigi Euroopa Liidu julgeoleku ning Eesti ja Rootsi kaitsekoostööga seotud küsimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles