Koolilõuna valmib kahes köögis

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi majandusjuhataja Kalmer Raigla ning Fazer Food Services Eesti töötajad Ülle Promet ja Rita Reim vaatavad üle köögiseadmeid.
Jakobsoni gümnaasiumi majandusjuhataja Kalmer Raigla ning Fazer Food Services Eesti töötajad Ülle Promet ja Rita Reim vaatavad üle köögiseadmeid. Foto: Peeter Kümmel

Eile tehti Jakobsoni kooli sööklas väikest inventuuri ning tuvastati, et kogu ettenähtud sisustus on alles ja läheb uue toitlustaja, aktsiaseltsi Fazer Food Services käsutusse.

Linnavalitsuse haridusametnik Katrin Mändmaa rääkis, et seadmed vaadati üle ja vajaduse korral remonditi, nii et kõik peaks korras olema. Juunis õpilaste toitlustamise õiguse saanud Fazer on sisseseade eest maksnud 30 006 eurot ja see on juba arvestatud linnaeelarvesse.

Lätlaste omanduses oleva Fazer Food Services müügi- ja turundusdirektor Rita Reim rääkis, et sooja toitu saavad Viljandi koolilapsed 2. septembrist. Jakobsoni kooli sööklas tehakse lõunat ka Paalalinna õpilastele. Maagümnaasiumis, kus jääb tööle oma köök, ja Kaare koolis, kuhu samuti sealt toitu viiakse, tuleb 2. septembril piirduda toidupakiga, soe lõuna jõuab laste toidulauale 5. septembrist.

Firma teenindusdirektor Ülle Promet kinnitas, et suppi keedetakse ikka lihast, mitte puljongikuubikutest, ja üldse püütakse kasutada võimalikult palju eestimaist toorainet. Firma andmebaasis on üle kolme tuhande retsepti, aga siiski katsutakse silmas pidada ka sööjate eelistusi, mis Tartu linna kogemuste põhjal on näiteks vene ja eesti koolides üsna erinevad.

Põhikooliõpilased saavad süüa tasuta. Lõuna maksab üks euro ja 15 senti ning riigi rahastusest puudu jääva osa katab Viljandi linn.

Sööklate töötajate valik on veel ees ja see saab Rita Reimi sõnul olema keeruline, sest soovijaid on kolmsada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles