Neiu pani heateo igasse päeva

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reelika Maiste leidis, et hoolivust on vähe, ja selle vea parandamiseks seadis ta kalendrisse heateo soovitused.
Reelika Maiste leidis, et hoolivust on vähe, ja selle vea parandamiseks seadis ta kalendrisse heateo soovitused. Foto: Erakogu

Karksi-Nuia noored on järgmiseks aastaks kokku pannud kalendri, mille igale päevale on märgitud üks väike või suur heategu.


Kitzbergi gümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Reelika Maiste, kelle algatusel «Heategude kalendrit» koostama asuti, selgitas, et selle iga kuupäeva juures on kirjas üks heategu.



«On väiksemaid heatagusid, nagu «Naerata!» ja «Kasta lilli!», kuid on ka suuremad heateod «Aita laps üle tee!» ja «Kingi helkureid!»» tõi neiu näiteid.



Idee kalendrit koostada tekkis Maistel siis, kui ta koos oma abilistega võttis ühendust Heateo sihtasutuse noorteprogrammiga SINA ehk Suured Ideed Noorte Algatusel, et midagi ühiselt ette võtta.



«Hakkasime arutama, millised probleemid on praegu ühiskonnas väga teravad,» rääkis Maiste. «Leidsime, et hoolivust on vähe ja selle vea parandamiseks peaks midagi ette võtma.»



Palju abi ja häid nõuandeid sai Reelika Maiste Kitzbergi gümnaasiumi õpetajatelt ja õpilastelt. Pildid iga kuu illustreerimiseks joonistasid algklasside õpilased.



Kalender trükitakse Tallinna ettevõttes Bloom Design, kellega jõuti kokkuleppele, et pooled eksemplarid teeb firma tasuta. Kokku trükitakse 2000 kalendrit, mida müüakse hinnaga 25 krooni tükk.



Trükisooje kalendreid saab osta homme Viljandi kultuurimajas korraldataval kontserdil, kus astuvad üles ansamblid Blacky ja Ketaspidur ning PMP tantsuagentuur, J.O.C. ja Mihkel Ratt.



Kalendrimüügist kogunenud raha plaanivad noored Reelika Maiste jutu järgi anda Väikemõisa väikelastekodu kasvandike toetamiseks.



«Pärast kontserti kavatseme kalendreid müüa ka teiste linnade suuremates kaubanduskeskustes,» lisas Reelika Maiste.



Heategevuskontserdi piletitulu eest on kavas korraldada lastele tore väljasõit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles