Ettevõtte juht lükkab poliitiku jutu ümber

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimees Rain Hüva
Aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimees Rain Hüva Foto: Elmo Riig / Sakala

Aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimees Rain Hüva ei nõustu Edgar Savisaare majandusdebatil välja öeldud väitega, nagu oleks tema juhitav Viljandi suurim tööandja raskustes.


«Firma tegutseb täies mahus. Üleeilseks saime kokku 400 miljonit krooni käivet, mis on läbi aegade parim tulemus. Järgmiseks aastaks on omajagu lepinguid juba olemas. Kõige selle valguses ei pea me ettevõtet raskustes olevaks,» rääkis Rain Hüva

Päevaleht Online'ile

.

Savisaar teatas kolmapäeval majandusministeeriumis peetud debatil, et ei usu Viljandi ukse- ja aknatehase töö taastumisse lähiaastatel.

«Praegu on rahval lootus, et firma on ehk kuu aega kinni, tegutseb lühendatud tööajaga või saadab inimesed sundpuhkusele, aga küll olukord varsti taastub,» vahendas Päevaleht Online Savisaare sõnu.

«Tehke, mis tahate, aga mina ei usu, et lähiaastatel läheb jälle käima näiteks Haapsalu kaablitehas. Ma ei usu, et Viljandi ukse- ja aknatehas endisel moel tööle hakkab,» ütles ta.

Aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimees Rain Hüva pole endise majandusministriga nõus. «Jutud meie väidetava kehva olukorra kohta võisid saada alguse sellest, et otsustasime kasutada seaduslikku võimalust saata väikse osa töötajatest sundpuhkusele või lasta neil teha lühemaid töönädalaid,» arutles Hüva.

«Taotlesime tööinspektsioonilt luba 30 inimest puhkusele saata. Oleme 500 ametikohaga Viljandi suurim tööandja ning see moodustab kõigest kuus protsenti meie tööjõust,» lausus ta ning tähendas, et see on üks tööjõu paindlikkuse tõstmise võimalus ja vajadusel kasutab ettevõte seda veelgi.

Rain Hüva kinnitusel töötavad praegu firma kõik kolm tootmisüksust. «Aknatehase müügimaht on mõnevõrra vähenenud, sellest ka inimeste tööaja muutmine või puhkusele saatmine,» selgitas ta.

«Järgmise aasta jaanuari ja veebruari müügimaht tõotavad tulla väiksed, edasi ennustame paremat tellimustevoogu. Meie sektoris on iga-aastane talvine langus paratamatus ja kahjuks võimendavad makromajanduslikud tagasilöögid seda veelgi,» jutustas Hüva.

Viljandi ettevõtte juht tõdes, et on ebameeldiv, kui kogenud majandustegelane ja poliitik loobib lauseid teemade kohta, millest tal täit ülevaadet pole.

«Erinevalt poliitikutest kannavad ettevõtjad oma töötajate ning partnerite ees vastutust. Praegusel äreval ajal tekitavad sellised väljaütlemised vääritimõistmist ja negatiivseid emotsioone, mida ei tuleks forsseerida,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles