Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

´Briti politsei püüab mässajaid

Briti politsei alustas eile Londonis haaranguid, et vahistada mitu päeva kestnud rahutuste süüdlased. Seni oli Londoni politsei vahistanud laupäeval alanud rahutustega seoses 888 inimest. Mujal Inglismaal on neid kinni peetud 300.

Londonis on viimastel öödel olnud väljas 16 000 politseinikku, et peatada rahutuste- ja rüüstamislaine, mis on nõudnud Suur­britannia eri linnades nelja inimese elu. Tühjaks tehtud, segi pekstud ja maha põletatud on sadu poode ja elumaju.

Prantsusmaa ajalehe «Le Figaro» korrespondent teatas Londonist, et huligaanid on enim rüüstanud rõiva-, toidu- ja olmetehnikakauplusi, ent mõni äri ei paku neile vähimatki huvi. Näiteks rüüstati Londonis Croydoni linnaosas kõiki kauplusi peale ühe, nimelt raamatupoe.

Peaminister David Cameron ütles eile, et Suur­britannia kaalub võimalust saata tulevikus rahutuste puhul politseile appi sõjavägi. Veel lubas ta, et valitsus maksab hüvitist neile, kelle elumajad või ärid Londonis ja teistes Inglismaa linnades äsjastes rüüstamistes kannatada said.

Soome endine peaminister tahab presidendiks

Soome ekspeaminister Paavo Lipponen teatas eile soovist kandideerida presidendivalimistel. «Langetasin selle otsuse pärast pikka kaalumist. Otsust mõjutas paljuski see, et mitmed ringkonnad on ärgitanud mind kandideerima,» lausus ta.

Singapuri rahvas valib riigipead

Singapuris on 27. augustil presidendivalimised, millel osalemiseks sai eile loa neli kandidaati. Kaks potentsiaalset riigipeaks pürgijat diskvalifitseeriti.

Tegemist on esimeste rahva hulgas läbiviidavate valimistega 18aastase vaheaja järel. Singapurlased valisid seni esimest ja viimast korda presidenti 1993. aastal, toona võitis endine asepeaminister Ong Teng Cheong. Muidu on riigipea ametisse nimetanud parlament.

Praegune riigipea, 87aastane Sellapan Ramanathan Nathan, valiti esimest korda kuueks aastaks presidendiks 1999. aastal ja seejärel taas 2005. aastal. Nüüd on ta otsustanud avalikust teenistusest taanduda.

Uueks presidendiks püüdlevad endine asepeaminister Tony Tan, endine parlamendiliige Tan Cheng Bock, endine kindlustuskooperatiivi juht Tan Kin Lian ja firma AIB Govett Limited endine piirkonnajuht Tan Jee Say.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles