Filmifestival jõudis Viljandimaale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Viljandi peakorraldaja Kalvi Kants
Festivali Viljandi peakorraldaja Kalvi Kants Foto: Elmo Riig / Sakala

Pimedate Ööde filmifestivali Viljandi programm avatati ametlikult reede õhtul liigutava Islandi filmiga «Valgete ööde pulmad».


Festivali Viljandi peakorraldaja Kalvi Kantsi teatel vürtsitavad PÖFF-i tähelepanuväärset põhiprogrammi filminäitus Kondase keskuses, tummfilmi «Golem» improvisatsioonilise saatemuusika kontsert pärimusmuusika aidas ning noortefilmide võistlus ja sellele järgnev filmimuusika pidu Rubiini kinos.



«Kuigi tänavune põhiprogramm on saanud kiitvaid sõnu, loodan, et filmihuvilised leiavad üles ka tummfilmi improvisatsioonilise kontserdi ja Kondase keskuses kuraatori Kristjan Suitsu koostatud Eesti filmi näituse,» ütles Kalvi Kants.



Kui varasematel aastatel on keelebarjääri murdmiseks kasutatud filmidele eestikeelset pealelugemist, siis tänavu otsustati subtiitrite kasuks.


«Vaagisime pealelugemise plusse ja miinuseid, kuid jäime siiski subtiitrite juurde,» lausus Kants.



Tema sõnul on festival Viljandis varasematega võrreldes igas mõttes suurem.


«Loodan, et tänavu leiavad tee filmimaailma ka need, kellele on seni südamelähedasemad  olnud kunstinäitused või elav muusika,» lisas Kants.


Festivali programmist saab osa 4. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles