Abiturient võitis animafilmi võistluse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Alvre
Piret Alvre Foto: Elmo Riig / Sakala

Tiigrihüppe sihtasutuse ja mittetulundusühingu Nukufilm lastestuudio korraldatud animafilmide võistluse «90» võitis Jakobsoni gümnaasiumi abiturient Piret Alvre, kelle töö rääkis eri tsivilisatsioonide ühisolemisest Eestis.


«Seda filmi peabki võtma kerge huumoriga,» ütles Piret Alvre filmi kohta, kus seiklevad ringi nii ufonaut kui kosmonaudid.



Kolmeminutiline film «Kosmilise elu otsinguil» valmis arvuti abil, ent autori sõnul tuli teha ka palju käsitööd. Kosmos on neidu huvitanud tükk aega, kuid integratsiooni teema tõi ta sisse ema soovitusel. Tööks kulunud aega ei osanud autor hinnata, sest kevadel alustatud filmi tegemist jätkas ta alles sügisel. Varem on Piret Alvre loonud kolm animasugeme­tega lühifilmi. Filmikunstiga on seotud ka neiu tulevikuplaanid.



«Tänavu jäi mõni eelmistel aastatel osalenud kool ajapuuduse tõttu kõrvale,» ütles Tiigrihüppe sihtasutuse projektijuht Signe Piirsalu.



Enamik esitatud multifilme oli valminud mitme noore käe all. «Animatsioon põhinebki suuresti meeskonnatöö oskusel,» nentis Piirsalu.



Siiski on kahel aastal järjest tulnud võitjaks just ühe autori film. Žürii pidas Viljandimaad ainsana esindanud Piret Alvre tööd laureaadi tiitli vääriliseks omanäolisuse tõttu. Piirsalu sõnul paistis film silma nii sügavalt filosoofilise sisu kui hea tehnilise teostusega.«Selles filmis oli tunda professionaalset


lähenemist,» lausus ta.



Multifilme valmistas 68 õpilast. Nooremas vanuserühmas võistles 10 tööd ja vanemas vanuserühmas 16. Korraldajate sõnul on anima­huviliste seas poisse ja tüdrukuid võrdselt.



Pühapäeval kuulutas Tiigrihüppe sihtasutus välja ka järgmise animafilmivõistluse teema «Tuleviku tulemine». Töid oodatakse tuleva aasta 5. novembriks.


Piret Alvre filmi on võimalik näha portaalis www.youtube.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles