Matemaatikuid lõbustasid lumekujud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise klassi õpilaste arvates oli kõige vahvam kuju see, milles võis ära tunda multifilmitegelase Käsna-Kalle.
Teise klassi õpilaste arvates oli kõige vahvam kuju see, milles võis ära tunda multifilmitegelase Käsna-Kalle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Samal ajal kui viie kooli paremad matemaatikatundjad eile Jakobsoni gümnaasiumis ülesannete kallal pead murdsid, meisterdasid tundidest vabaks saanud õpilased koolimaja akende all lõbusaid lumefiguure.


Eile leidis Jakobsoni gümnaasiumis aset traditsiooniline viie kooli kohtumise eelvõistlus, millel matemaatikaülesandeid lahendas kolmsada VI—XI klassi õpilast, kõik oma kooli paremad.



Võistlejad mahutati kümnesse klassiruumi ning nad hõivasid peaaegu kogu Jakobsoni gümnaasiumi õppekorpuse teise ja kolmanda korruse. See oli ka põhjus, miks ülejäänud kooliperel, välja arvatud algklassilastel, sel päeval tunnid ära jäid.



Huvijuht Ave Alvre sõnul kuulutati võistluse tõttu õppeasutuses välja tervisepäev, mis sisustati arendavate üritustega: põhikooliõpilased käisid jääväljakul uisutamas, mõni klass sõitis Järvamaale ekskursioonile ning gümnaasiuminoored meisterdasid koolimaja juures lumeskulptuure.



Kuigi ilm läks järjest soojemaks ja pikka iga noorte kätetööle ennustada ei saa, sündisid lumehunnikutest liumäed, teletups, Käsna-Kalle, elutoa sisustus, lumeonn, miniatuurne koolimaja ning teisedki kujud.



Jakobsoni gümnaasiumi matemaatika ainekomisjoni esimehe Malle Egliti sõnul võtsid aastate jooksul kujunenud kombe kohaselt viie kooli kohtumisest osa Tartu Tamme, Miina Härma ja Hugo Treffneri gümnaasiumi, Nõo reaalgümnaasiumi ning Jakobsoni gümnaasiumi noored.



«Et Hugo Treffneri gümnaasiumil ja Nõo reaalgümnaasiumil põhikooliosa ei ole, olid võistlusesse haaratud VI—IX klassi õpilased Tartu Kesklinna koolist ja Nõo põhikoolist,» kõneles ta.



Iga kooli ühest klassiastmest pääses võistlusele kümme paremat õpilast.


Eilset üritust nimetati viie kooli kohtumise eelvõistluseks, sest sellel osalenud õpilased võtsid mõõtu ainult matemaatikas. Põhivõistlus, millel lahendatakse nii matemaatika- kui füüsika- ja keemiaülesandeid, on jaanuaris. Siis hakkavad Jakobsoni gümnaasiumis ajusid ragistama viie õppeasutuse gümnaasiumiõpilased, kellest suurem osa on abituriendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles