Sõpruskonna ülitraagiline nädalavahetus: üks mees hukkus Viljandis, kaks Ukrainas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoone Odessas Genuezskaja tn 5, mille 21. korrusel asub eestlasi majutanud mini-hotell.
Hoone Odessas Genuezskaja tn 5, mille 21. korrusel asub eestlasi majutanud mini-hotell. Foto: Google Maps

Pühapäeva õhtul hakkas Facebook kihama postitustest, kus Viljandi noored mälestasid korraga kolme sõpra, kellest üks hukkus Viljandi järve hüppetornis juhtunud õnnetuse tõttu ja kaks leiti Ukraina suvituspiirkonna hotellist surnuna.

Seda, et kõik hukkunud mehed olid pärit ühest sõpruskonnast, võis välja lugeda sotsiaalmeedias leinavate sõprade järelehüüetest. Üks sõber, kes samuti kolme meest korraga mälestas, ütles Sakalale, et pole praegu võimeline sellest rääkima, sest kaotas ühe ööpäeva jooksul korraga kolm sõpra. Mees kinnitas, et kõik surma saanud mehed olid omavahel sõbrad. Ta lisas, et Ukrainas hukka saanud sõprade kohta tal rohkem infot pole, aga teadaolevalt toimus seal poissmeestepidu.

Postimehele teadaolevalt olid Odessas noored mehed tarbinud nii alkoholi kui ka narkootikume. Vahejuhtumist teatas meestega samas hotellitoas peatunud eestlane, kes kutsus välja kiirabi. Kiirabi saabudes olid kaks eestlast surnud ja väljakutse teinud mees viidi raskes seisundis haiglasse. Väidetavalt on tema tervislik seisund paranenud.

Odessa ajaleht Dumskaja kirjutab, et eestlaste surma esialgne põhjus on narkootiliste ainete ja alkoholi üledoos. Ajalehe teatel leidsid politseinikud hotelli toast mitu pudelit õlut ja šampust, pakikese kristallilise valge ainega, torusse keeratud rahakupüüri sama aine jälgedega ja mitu potentsi tugevdava ravimi tühja pakendit.

Portaali Odessa.online andmetel olid mehed pidutsenud kohalikus ööklubis Itaka. Samuti on väljaande kinnitusel teatavaks saanud, et eestlased hankisid kohaliku diileri käest narkootikume, kuid kokaiini sildi all müüdi neile tegelikult amfetamiini ehk «soola».

Politsei pressiesindaja Kerly Virk kinnitas, et kuurortlinna Odessa hotellist surnuna leitud mehed olid tõepoolest Viljandist. Kuigi Viljandi politsei on lähedastele surmateate edastanud, ei saa uurimise kohta Eesti politsei lähemalt andmeid avaldada – Virk märkis, et seda saab teha Ukraina politsei.

Politsei ei avalda hukkunute nimesid, aga Odessas surid 1988. ja 1989. aastal sündinud Viljandi mehed ning haiglasse sattus 1973. aastal sündinud mees. Hüppetornis hukkunud mees oli 26-aastane. 

Laupäeval õnnetult hukkunud kolmest mehest kahel tuli lühikeseks jäänud elu jooksul mitu korda kohtu ees seista. Mõlema mehe registris on osalemine narkootikumide vedamises ja müümises.

Copy
Tagasi üles